Nyilvános a Völner dokumentum: Majdnem behúzták Paks II-t is.. elképesztő információk


Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban ülést tartott tegnap a mentelmi bizottság, és az ott elhangzottak alapján kérik az országgyűlést, hozzon határozatot Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Így elhárult az akadály az elől, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség meggyanúsítsa a végrehajtói maffia ügyében. Az iratban szerepel az egyik legnagyobb OKJ-s intézmény és egy nem működő, vízüzemű motor, amivel még Paks II-t is majdnem sikerült megkörnyékezniük.


Az országgyűlés ma délután döntött is az ügyben, Völner mentelmi jogát felfüggesztették.

Ahogy a Blikk is megírta, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára nem vesz részt az országgyűlés mentelmi bizottságának mai, zárt ülésén, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja. Arról is beszámoltunk, hogy nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.

Ahhoz, hogy Völner Pál mentelmi joga hivatalosan is megszűnjön az ellene zajló eljárás idejére, ahhoz az országgyűlésnek erről határozatot kellett elfogadnia, mint minden hasonló esetben. Ehheztegnap határozati javaslatot nyújtott be a mentelmi bizottság elnöke, Hargitai János Kövér Lászlónak.

A javaslatot – ami alapján az országgyűlés ma döntött – megszereztük. Az irat teljes részletességgel tartalmazza, mennyi pénzt, mikor és miért fogadott el az ügyészség gyanúja szerint Völner Pál. Döbbenetes dolgok olvashatóak benne, a pénzek listájától egy vízmeghajtású motorral kapcsolatos üzelmekig.

Dr. Völner Pál a kormányzati igazgatásról szóló törvény értelmében politikai szolgálati jogviszonyban álló politikai felsővezetőnek minősül. Az igazságügyi miniszter miniszteri biztossá nevezte ki. Ez alapján a hivatali hatáskörébe tartozik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar gazdasági felügyelete, jóváhagyási jogkörrel gyakorolja a Kar alkalmazottai felett a munkáltatói jogokat, javaslatot tesz a miniszternek a végrehajtói álláshely létesítésére és megszüntetésére, valamint jóváhagyja a végrehajtói kinevezési javaslatot. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke (a továbbiakban: a Kar elnöke) 2017 augusztusát megelőzően, pontosabban meg nem határozható időponttól kezdődően, két korrupciós kapcsolatot alakított ki dr. Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával – írja a határozati javaslat indoklása.

Völner a gyanú szerinte azért kapott pénzeket, hogy:

Schadl György végrehajtói kari elnök érdekeinek megfelelően végezze hivatali munkáját
Elérje, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott.
Támogassa a Kar elnökét (Schadl Györgyöt) abban, hogy a Karral kapcsolatos működési, gazdasági, szervezeti elképzelései érvényre jussanak.
Hivatali kapcsolatai felhasználásával támogassa a Kar elnökét abban, hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Kar elnöke által megjelölt személy vagy cég.
Hivatali ismeretségeit, hivatali pozícióját és abból fakadó befolyását felhasználva, hivatalos személyeknél eljárva közreműködjön olyan ügyek intézésében, amelyek nem tartoztak a hivatali hatáskörébe.


Kiderült, hogy Völner a pénzeket gyakorlatilag fizetésként kapta Schadltól – természetesen ez csak a gyanú egyelőre – rendelkezésre állása miatt, de konkrét ügyek intézéséért is.

A gyanú szerint a pénzért dr. Völner Pál vállalta azt is, hogy a hivatali pozícióját arra fogja felhasználni, hogy adott esetben kiírás előtt álló, vagy folyamatban lévő pályázatokat, vagy más hatósági eljárásokat szintén a Kar elnöke kéréseinek megfelelően, számára kedvezően befolyásolja. Hivatali időben és azon kívül is tartottak találkozókat, általában éttermekben, vagy az utcán, dr. Völner Pál gépjárműve mellett. Ezeken a találkozókon adta át a Kar elnöke dr. Völner Pálnak a végrehajtói osztalékokból befolyt jogtalan előnyt, amely pénzátadásokra jellemzően konspirált módon került sor.

Hierarchikus rendszert alakítottak ki és működtettek hosszabb időn keresztül, amelynek keretében dr. Völner Pállal kizárólag a Kar elnöke állt kapcsolatban, de üzelmeikhez a minisztérium és a végrehajtói kar apparátusát is felhasználták.

A gyanú szerint így kapta a pénzeket Schadltól Völner:

2018. május 22. napján 5 ooo ooo forint,
2018. augusztus 13. napján 2 500 ooo forint,
2018. december 5. napján 2 500 ooo forint,
2019. január 30. napján 2 500 ooo forint,
2019. március 1. napján 2 500 ooo forint,
2019. szeptember 23. napján 2 500 ooo forint,
2019. november 20. napján 2 ooo ooo forint,
2019. december 4. napján 2 500 ooo forint,
2020. január elején 5 ooo ooo forint,
2020. február 11. napján 5 ooo ooo forint,
2020. március 27. napján 3 ooo ooo forint,
2020. június 16. napján 5 ooo ooo forint,
2020. augusztus 11. napján 3 ooo ooo forint,
2020. október 1. napján 3 ooo ooo forint,
2020. november 5. napján 3 ooo ooo forint,
2021. február 4. napján 3 ooo ooo forint,
2021. március 10. napján 3 ooo ooo forint,
2021. április 15. napján 3 ooo ooo forint,
2021. május hónapban 3 ooo ooo forint,
2021. június 2. napján 3 ooo ooo forint,
2021. július 13. napján 3 ooo ooo forint,

összesen 83 millió forint jogtalan előnyt adott át dr. Völner Pálnak.

A Kar elnöke a dr. Völner Pállal fennálló korrupciós kapcsolatot konkrét ügyekben is felhasználta, hogy jogtalan előnyre tegyenek szert. Például kiválasztott személyeket neveztetett ki Völnerrel, persze cserébe osztalékot kellett fizetniük, mégpedig készpénzben, Schadl sofőrje útján. Havi 1-2 millió forintot jelentett ez Schadl magánvagyonába végrehajtói irodánként!


Így intézte pénzért cserébe Völner a gyanú szerint több végrehajtó kinevezését:

2017. augusztus 31. napjával egy személy a Győri Járásbíróság mellett működő,
2017. december 31. napjával egy személy a Monori Járásbíróság mellett működő,
2018. augusztus 1. napjával egy személy a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő,
2019. augusztus 1. napjával egy személy a Szekszárdi Járásbíróság mellett működő,
2019. augusztus 1. napjával egy személy a Szigetszentmiklósi Járásbíróság mellett működő,
2020. február 1. napjával egy személy a Ceglédi Járásbíróság mellett működő,
2020. február 1. napjával egy személy a Fonyódi Járásbíróság mellett működő


önálló bírósági végrehajtóvá neveztetett ki.

A Kar elnöke és dr. Völner Pál több esetben úgy intézték el az önálló bírósági végrehajtók kinevezését, hogy a jelöltnek nem volt végrehajtói tapasztalata, illetőleg a jelölt megelőzött a pályázaton magasabb pontszámot elért, végrehajtó-helyettesként dolgozó személyt.

A kinevezésért cserébe ezek a végrehajtók ennyi osztalékot fizettek vissza a hasznukból Schadl Györgyéknek:

a Győri Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2018. november 12. és 2020. november 30. napja között összesen 39 450 ooo forintot,
a Monori Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2018. október és 2021. június 14. napja között összesen 190 575 ooo forintot,
a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2018. november 28. napja és 2021. május 13. napja között összesen 254 800 000 forintot,
a Szekszárdi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2020. június 22. napja és 2021. október 4. napja között összesen 78 ooo 000 forintot,
a Szigetszentmiklósi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2020. május 28. napja és 2021. június 10. napja között összesen 197 850 000 forintot,
a Ceglédi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2021. április 14. napja és 2021. május 27. napja között összesen 81 500 000 forintot,
a Fonyódi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2021. június 7. napján 42 677 000 forintot adott át összesen a Kar elnöke részére.
Ebből kapta meg a „járandóságát” Völner Pál is az ügyészek szerint.


Újabb sokkoló állítások:

A Mátrix

Az iratban az áll, hogy valaki, aki tisztában volt Völner és Schadl kapcsolatával, jelezte a kar elnökének, hogy az országosan több oktatási intézményt működtető Mátrix Oktatási Központ vezetője 2021. elején több általános, szakképzési és felnőttképzési oktatási intézmény 2021. szeptember 1-jével történő beindítását kezdeményezte az illetékes hatóságoknál, ehhez azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozzájárulása is szükséges. Schadl Györgynek ez az illető azt mondta, ha sikerül az engedélyeket elintézni Völner Pálon keresztül, akkor ő, illetve Schadl és Völner az oktatási központ vezetőjétől kapott 150 millió forinton osztozhatnak.

(Megjegyzés: A Mátrix az egyik legnagyobb, OKJ-s tanfolyamokat indító intézmény, amely az OKJ-rendszer átalakításával a hozzá hasonló intézményekhez hasonlóan komoly változásokkal kellett szembesülnie.)

A vízüzemű motor

A 2019. szeptember 18-tól Schadl György többségi részvényes lett az Aqua Energy Solution Zrt.-ben, alig két év múlva már az édesapja volt ott a vezérigazgató. Ezek után Schadl kari elnök 2017. júliusától megszerezte az állítólag K. Sz. és N. Cs. által kétéves fejlesztési munkával előállított ,,belső égésű benzin üzemű Otto- 6 motorból átalakított vízüzemű motor" terveit, amely az adásvételi szerződés szerint ,,vízből állít elő mechanikai, illetve villamos generátorhoz kapcsolva villamos energiát". Idén nyáron megállapodtak Völnerrel, hogy egy másik cég vezetőjének felajánlják a „vízmotort”, ugyanis annak a cégnek a szén-dioxid-kvótáját nagyon megemelték, szóval pont jól jönne egy ilyen eszköz nekik. Nem mellesleg így egy csomó állami támogatást is megpályázhatott volna a cég. A gyanú szerint Völner Pál vállalta, hogy eléri az ITM klímapolitikai államtitkáránál, hogy írjanak ki egy pályázatot ,,csökkentett széndioxid-kibocsátással járó építőanyag gyártására", amit az általuk kiválasztott cég nyert volna meg. 1 milliárd forintos pályázat kiírására számítottak. A motor fejlesztői jelezték, hogy amúgy a konstrukció még nem működőképes, de Völner állítólag azt mondta nekik, ezzel ne foglalkozzanak, senki nem fogja ellenőrizni.

Völnerék nagyobb falatot is akartak harapni a tortából, úgyhogy a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternél is érdeklődtek, nem lesz-e arrafelé ilyen pályázat.

Végül Völner nem tudta elintézni, hogy a „vízmotorra” pályázatot írjanak ki.

A gyanú szerinti bűncselekmény neve:

A Btk. 294. § (1) bekezdésébe ütköző, és – a (2) bekezdésre figyelemmel – a (3) bekezdés második tételének ac) és b) pontja szerint minősülő vezető beosztású hivatalos személy által, az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntett megállapítására alkalmasak.
Bizonyítékok:

Tanúvallomások
A Nemzeti Védelmi Szolgálat által végrehajtott rejtett figyelés eredménye
Lehallgatás, információs rendszer titkos megfigyelése során keletkezett közlemények, adatok,
Gyanúsítottak vallomásai,
Lefoglalt bűnjelek,
Okirati és tárgyi bizonyítékok,
Elektronikus adatok,
Hívásforgalmi adatok,

– olvasható a határozati javaslatban, amelyről ma (december 14-én, kedden) délután dönt a parlament.
















Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....