Nem akármilyen képeket tettek közzé Mészárosról - elképesztő átalakulás, igazi gentlemanen...


A Mészáros Csoport tulajdonosa, Mészáros Lőrinc vezette és adta át a Takarékbank elnök-vezérigazgatójával, Vida Józseffel azt a – Magyarországon egyedülálló – terepjáró mentőautót, ami a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálatot szolgálja a jövőben. Ilyen környezetben még nem láthattuk a milliárdost, aki még a mentőkutyákkal is barátkozott.


Az autó hegyről, mélyből, vízből és jégről mentésre alkalmas eszközökkel is rendelkezik, természetesen a mentőorvosi felszerelés mellett, a beszerzéséhez és a felszereléséhez pedig 25 millió forintos támogatást nyújtottak a szolgálatot fenntartó alapítványnak.

Balázs László, a Kutató-Mentők elnöke lapunknak elmondta: az autó a felszerelésekkel együtt közel 50 millió forintot ér.

– Közel 20 évet vártunk arra, hogy egy ilyen autónk legyen. Mindig is álmodoztunk egy olyan eszközről, ami mindent magában foglal és minden célnak megfelel. Például összkerék meghajtású, így télen is lehet használni, és minden felszerelésünk elfér rajta. Már nem okozhat problémát, hogy egy-egy mentésre mit is vigyünk magunkkal, mi fér el az autóban – mondta Balázs László, majd megmutatta az autóban lévő, életmentéshez szükséges eszközöket. Ezek között van például áramfejlesztő, egészségügyi felszerelések, különböző bontógépek, hangdetektor, szellőztető berendezés, speciális vágó eszközök, mentőkutya kennelek, kamerák és egy különleges tűzoltó-felszerelés.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Magyarország egyik legismertebb mentőcsapataként mintegy 150 esetben vesz részt szakemberekkel és kutyákkal emberek vagy állatok felkutatásában, mentésében, káresetek felszámolásában. Nem csak itthon, világszerte. Dolgoznak gázrobbanások, épületomlások, természeti csapások, árvizek, repülőgép-balesetek, vonatszerencsétlenségek, földrengések, cunamik, földcsuszamlások során. Ott voltak például a vörösiszap-katasztrófánál és a Hableány szerencsétlenségnél is.

Íme, az eseményen készült fotók:













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....