Közmunkás botrány: A polgármester behívott az irodájába és megfenyegetett - már a rendőrség is nyomoz

Iregszemcse – Vizsgálja a rendőrség, hogy van-e alapja annak a feljelentésnek, amely szerint a Tolna megyei község vezetője visszaélt a hivatalával.

„A polgármester behívott az irodájába és megfenyegetett, hogy ki fog rúgni a közmunkaprogramból, ha nem adjuk át neki az anyám által kezelt véleménynyilvánítási aláírási íveket, amelyet helyi civilek kezdeményezésére az anyám kezel és a jelenlegi településvezetők tevékenységét kritizálja. Én elmondtam neki, hogy azt az anyám kezeli, nincsen rá hatásom.”

Ezt egy iregszemcsei lakos idén tavasszal jelezte az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának megemlítve, hogy felháborítónak találja, hogy a polgármester a saját érdeke miatt megalázó módon próbálta őt megfenyegetni. A nőnek, aki új munkahelye elvesztésétől tartva nem akart a Blikknek nyilatkozni, egy helyi önkormányzati képviselő, Farkas János javasolta, hogy hová forduljon segítségért.

Farkas János a Blikkel azt közölte, hogy a történtek miatt a rendőrségen is feljelentést tettek, ám az eljárás nagyon elhúzódik. Hozzátette, hogy szerinte hazánkban csak jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás. „Elmondanám, hogy amikor új polgármestere lett a településünknek, igyekeztem neki tanácsokat adni. Aztán fekete bárány lettem, mert nem váltam bólogató Jánossá.”

A Blikket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság részéről arról tájékoztatták, hogy a Bűnügyi Igazgatóságuknál „hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja" miatt büntetőeljárás van folyamatban ismeretlen tettes ellen. Megjegyezték, hogy mást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölhetnek.

Iregszemcse polgármestere, Tóth Szabolcs megkeresésünkre azt közölte, hogy a feljelentéssel kapcsolatban sem a rendőrségtől, sem az alapvető jogok biztosától nem érkezett hozzá megkeresés. A településvezető hangsúlyozta azt is, hogy a feljelentésben tett állítások hamisak, valótlan tényeket tartalmaznak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....