Érkeznek az adományok Áder János és felesége nemrég bejegyzett alapítványához

A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció 1,2 millió forinttal támogatja a koronavírus-járványban szüleiket elvesztő gyermekeket segítő alapítványt – jelentette be a Fidesz budapesti szervezete a Facebook-oldalán. Emlékeztetnek: a támogatott Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére hozta létre.

Kiemelték, a frakciótagok úgy döntöttek, hogy mindannyian anyagi támogatást nyújtanak az alapítványnak:

Tudjuk, hogy a szülői szeretet pótolhatatlan, de bízunk benne, hogy egy kis odafigyeléssel és anyagi segítséggel enyhíthetünk az árván vagy félárván maradt gyerekek nélkülözésén, és támogathatjuk a jövőjüket.

A koronavírus következtében a legutóbbi adatok szerint Magyarországon több mint 800 gyerek veszítette el egyik vagy mindkét szülőjét.

A nemrég bejegyzett alapítvány elindításáról készített interjút a köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsora. A kuratórium elnöke elmondta: már az alapítvány bejegyzése előtt is intenzíven dolgoztak, feltérképezték, hogy milyen segítségre lenne szüksége a rászorulóknak.

Bár még csak most indult az alapítvány, már több mint száz megkeresést kaptak telefonon és e-mailben. A pénzügyi felajánlásokat a legegyszerűbb kezelni, de olyan is akadt, aki segítséget, így ügyvédi munkát, online matematikakorrepetálást vagy pingpongozási lehetőséget ajánlott fel – ecsetelte Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége vezeti az alapítvány kuratóriumát, amelyben tagságot vállalt Bagdy Emőke pszichológus és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató is. Herczegh Anita elmondta, hogy ők hárman korábban még nem dolgoztak együtt.

A Regőczi István Alapítvány elindulását Herczegh Anita és családja ötmillió forinttal támogatta. Erről is beszélt a köztársasági elnök felesége abban az interjúban, amelyet az Index készített vele a Sándor-palotában anyák napja alkalmából.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....