Orbán régi képei felrobbantották az internetet: helikopterezett a taxisblokád miatt...


A rendszerváltás utáni első nagy tömegtüntetés napjaiban Antall József miniszterelnök kórházban feküdt, a szovjet csapatok egy része még csak indulóban volt haza, senki sem tudta, hogyan ér véget a tiltakozás.

Harmincegy évvel ezelőtt az esti órákban Antall József kormánya váratlanul 65 százalékos benzináremelést jelentett be. Az Öbölháború miatt egekbe szökött az olajár, az országnak pedig alig 3-4 napnyi benzintartaléka volt, ezért döntött úgy a kormány, hogy 56 forintra emeli az üzemanyag literenkénti árát. Másnap délre az ország megbénult, a megélhetésüket féltő taxisok tiltakozása miatt összeomlott a közlekedés.

Nem csak az évforduló miatt aktuálisak most ezek a képek, mert az elmúlt napokban rekordokat döntögetnek az üzemanyagárak. A hét közepén a 95-ös benzin is drágulni fog, átlagosan bruttó öt forinttal, ezzel az is átlépi a lélektani ötszázforintos határt. Az üzemanyag szeptember eleje óta töretlenül, gyors tempóban drágul, és senki nem tudja, mikor lesz vége.

Ma jelentették be egyébként, hogy jön az újabb történelmi mozi, BLOKÁD címmel, ami taxisztrájkot eleveníti fel. A film jövőre debütál, és Antall József látószögében elevenedik meg a vásznon. A miniszterelnök bőrébe ifjabb Vidnyánszky Attila bújhat.

Nézze meg az 1990-es taxisblokád képeit a Fortepanról, amelyeken Orbán Viktor és Havas Henrik is felbukkan:


















Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen