Orbán Joe Bidenről: ki ez az ember, aki így beszél Magyarországról?


A miniszterelnök sértőnek tartja Joe Biden Magyarországgal kapcsolatos gondolatait.

Joe Biden amerikai elnök a közelmúltban azt a kijelentést tette, hogy a világ több helyén, köztük Magyarországon is totalitárius rendszer uralkodik. Az USA első emberének szavaira most a Fox Newsnak adott interjújában reagálhatott Orbán Viktor, aki ugyan a magyar emberek nevében kikérte magának Biden szavait, ám végig igyekezett megadni a tiszteletet az amerikai politikusnak.

– Biden ezen megnyilvánulása „nem volt túl illedelmes. Sok magyar valószínűleg felteszi magában a kérdést, ki ez az ember, aki így beszél Magyarországról? De hát ő az Egyesült Államok elnöke, és bár amit mondott, személyes sértés minden magyar számára, nekünk tiszteletet kell mutatnunk, udvariasan kell viselkednünk, mert mi tiszteljük az amerikaiakat” – magyarázta Orbán, aki azt is elárulta, magyar szempontból sajnálja Donald Trump leváltását, az USA előző elnöke ugyanis komoly támogatást nyújtott hazánknak a korábbiakban.

– Nem vagyunk túl szerencsések, mert Donald Trump rendkívül támogatóan viselkedett Magyarországgal. America first, ez egy igazán vonzó üzenet volt nekünk, magyaroknak is, hiszen nekünk is Magyarország az első – fogalmazott a magyar kormányfő.

A FoxNews riportere, Tucker Carlson a migránskérdésről is elbeszélgetett magyar miniszterelnökkel, aki ezzel kapcsolatban elárulta, az akkori helyzetben az egyetlen logikus lépés a bevándorlók megfékezése volt.

– Veszélyt jelentettek, meg kellett védenünk az embereket. Ez a mi országunk, a mi történelmünk. Nézze, az nem alapvető emberi jog, hogy valaki illegálisan idejöjjön... Mi, magyarok nem vállaljuk a közösségek összekeverését. Emiatt engem egyébként régóta fekete bárányként kezelnek Európában – idézte Orbán szavait az Index.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....