Megint rólunk beszél Európa: a magyarok több mint 82%-a az EU leghátrányosabb régiójában él

Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult – írja a napi.hu.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a regionális beruházási támogatásra jogosult magyarországi régiók területén az ország teljes lakosságának 82% -a él. E régiók mindegyike az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régiói közé tartozik, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék nem éri el az uniós átlag 75% -át.

Pest, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld és Dél-Alföld régiókban a nagyvállalkozások esetében 50 százalék a maximális támogatási intenzitás, míg Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban 30% -os a maximális támogatási intenzitás.

Az Európai Bizottság 2021 áprilisában elfogadott és 2022 januárjában hatályba lépő, regionális állami támogatásokról szóló felülvizsgált iránymutatás lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy támogassák a legkedvezőtlenebb helyzetű európai régiókat a felzárkózásban.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....