Itt vannak a fotók a Magyarországon elhelyezett, Afganisztánból kimentett családokról

Vámosszabadiban, egy idegenrendészeti befogadóállomáson helyezték el a magyar katonai akcióban Afganisztánból kimenekített családokat. ezek azok az emberek, akik valamilyen formában segítették a magyar katonai missziót és a tálibok megtorlásától tarthattak volna, ha maradnak. Megtudtuk: van köztük olyan ember is, aki az amerikaiak segítője volt.

A befogadóállomás kerítése által elválasztva fotózhattuk a megmentett embereket. Ők elmondták, hogy egyelőre csak az udvarra mehetnek ki, de állítólag holnap elhagyhatják a tábor területét is. Az objektumot egyébként rendőrök őrzik. A megmentett afgánok között nők és gyermekek is vannak, akikkel tudtunk néhány mondatot váltani azt mondták, jól vannak.

Egy megható családi pillanatnak is szemtanúi voltunk. Budapestről utazott le Vámosszabadiba egy afgán család, hogy hosszú évek után újra láthassák rokonaikat. A kerítésnél újra láthatták egymást, beszéltek az unokatestvérek.

Az általunk lefotózott férfiak ugyan hozzájárultak a felvételek készítéséhez, azonban mi a biztonságuk - és esetleg hazájukban hátramaradt hozzátartozóik biztonsága - érdekében mégis felismerhetetlenné tettük őket a fotókon.











Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....