George Clooney megint Orbánt emlegette - az Orbánhoz hasonló emberekről beszélt

A színész erről a Guardiannek beszélt. Szeretne egy jobb világot hátrahagyni az ikreinek.

Hosszú interjút adott George Clooney a Guardiannek a legújabb filmje, a Midnight Sky közelgő bemutatója alkalmából. A kötelező körök mellett – hogy vannak az ikrei, hogy és miért készült a film – szóba került a színész legutóbbi szóváltása Orbán Viktorral, illetve a magyar kormánnyal.

Clooney azt mondta, megéri belemenni a harcokba az Orbánhoz hasonló populistákkal, és ezt leginkább a gyerekeivel nyomatékosította. Azt mondta, ezekben az „őrült időkben”, ilyen kicsi gyerekek apjaként fontosnak tartja, hogy kimondhassa majd: „Ezek voltak a dolgok, amelyek ellen felszólaltunk a történelemnek ezen a pontján. Nemcsak azért, hogy büszkévé tegyem őket. Hanem hogy jobbá tegyem a világukat.”

George Clooney még november dobta fel némi politikai véleménynyilvánítással a szokásos filmes promóciót, egész pontosan az aggodalmának adott hangot, hogy a világot elárasztja a düh és a gyűlölet, és ezt többek között olyan politikusok táplálják, mint Jair Bolsonaro brazil elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Ezek után napokon át téma volt a kormány kommunikációjában a színész.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője megjegyezte, hogy „Soros György minden olyan lehetőséget felhasznál, amellyel a magyar kormányt támadhatja. Elég elkeserítő, hogy vannak olyan szereplők, akár politikától mentes szereplők, akik Soros Györgynek az ilyen politikai szándékát végrehajtják.” Szijjártó Péter arról beszélt, hogy George Clooney politikai ismeretei korlátosak, Varga Judit igazságügyi miniszter kávézni hívta, hogy beszélgessenek a magyar jogállamiság valós helyzetéről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt üzente, hogy George Clooney-nak jobban áll, amikor tanult szöveget mond.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....