Csatlakozz hozzánk facebookon
Szabadstrand helyett inkább privát kikötőt csinálnak - újabb Balaton botrány  

A balatonakarattyai egykori MÁV-gyermeküdülő helyén már jó ideje, rohamos léptékben építkeznek. A faházak, az étkező, a pingpongasztalok helyén most konferenciaterem, szálloda, teniszpálya, és egy seafood (sic!) étterem épül.

Ahogy az mostanában szokás a Balaton környékén, Balatonakarattyán is felvonultak a munkagépek egy fás, nagyon zöld területen, és elkezdték előkészíteni a terepet a betonnak és a térkőnek. Jó ideje tudni lehet, hogy oktatási és konferenciaközpont épül az egykori üdülő területén, de a helyiek és a nyaralótulajdonosok többsége sokáig úgy tekintett az egészre, mint egy természetes fejlődési folyamatra. Néhányan még örültek is neki, hogy valami új épül az elhanyagolt területen.

Az önkormányzat mindenesetre nem sokkal az értékesítés után megváltoztatta a helyi építési szabályzatot úgy, hogy a területen 7,5 méter helyett 8 méter magas épületeket lehessen felhúzni, a telken belüli kötelező zöldfelület arányát pedig 60-ról 40 százalékra csökkentette. Amint arra egy az üggyel foglalkozó Facebook-csoportban felhívták a figyelmet, a környéken a partközeli ingatlanok maximum 4,5 méter magasak lehetnek, és a telken legalább 65 százalék kell hogy legyen a zöldfelület.

Arról viszont nem volt szó, hogy a volt üdülő előtti partszakaszon, ami közterület, kikötő épül.

„Ez egy nyugodt környék, kis családi nyaralók vannak itt. Régen megszokott volt a gyerekzsivaj, a MÁV-üdülőben nyaraló gyerekek strandoltak meg játszottak itt” - meséli egy nyaralótulajdonos, aki családjával hosszú évek óta tölti a nyarakat Balatonakarattya egyik legnyugisabb, part menti részén. „Már vagy két éve megy az építkezés. Nagyon modern, a legújabb gépekkel dolgoznak, a vejem szerint azért sincs akkora zaj. Hallottunk már mi is a kikötőről, de a részletekről semmit sem tudunk. Nem mond nekünk senki semmit” - meséli egy idős hölgy.

Szeptember elején röppent fel a hír, hogy bár a település vezetése már 2016-ban jóváhagyta a kikötő építését, erről a lakosságot elfelejtették értesíteni. Sőt, most sem azért derült fény a tervekre, mert rászánták magukat a tájékoztatásra, hanem mert egy helyi blog megírta. Miután kiderült a dolog, végül - lakossági nyomásra - felkerült az önkormányzat oldalára egy tájékoztató.

A tervek szerint a két nagy strand közötti partszakaszon 40 hajós kikötő épül, ami - úgy néz ki - nagyobb lesz, mint a környék legnagyobb kikötője, és 150 méter hosszan nyúlik majd be a tóba. Hogy milyen alapon kapta meg az MNB tulajdonában lévő Optimum-Gamma Kft a strandolásra alkalmas, közterületnek számító partszakaszt, egyelőre nem világos, ahogy az sem, el lesz-e zárva, vagy bárki bemehet. Ami biztos, hogy magát a kikötőt csak az oktatóközpont látogatói használhatják.

Egyelőre úgy tűnik, a helyiek nem is annyira magát a kikötőt ellenzik, csak azt szeretnék, ha az nem tenne kárt a környezetben, és a part nem lenne elzárva a helyiek elől.

Az épületegyüttes egy part menti dombon épül, a Koppány soron, két barátságos kis strand között. Az előtte lévő, vízparti területen kezdődhet meg hamarosan a kikötő építése, olyan partszakaszon, ami eddig a helyieké volt, bár már jó ideje el volt zárva a fürdőzni vágyók elől. A környék csendes, zöld, barátságos, főleg apró nyaralók sorakoznak a part közelében. A tervek szerint már jövőre átadnák a kikötőt, ami nagyon sok szempontból meglepő. Ahogy még rengeteg apró részlet ebben a sztoriban.

A terveken látható, hogy elég nagy kikötőről van szó, elvileg 12 személyesnél nem nagyobb elektromos hajókat és 12-13 méter hosszú vitorlásokat fogadnak majd. A víz itt elég sekély, így lesz persze mederkotrás is, nem is kicsi, és a tervek szerint 210 köbméter vasbetonból épül partvédmű és hullámtörő gerenda. Ezzel kapcsolatban azonnal felvetődik a kérdés, hogy ez nem vezet-e a szomszédos strand eliszaposodásához - a beruházó szerint nem.

Az egész engedélyeztetési eljárás az elejétől fogva minimum furcsának mondható, hibák és hiányosságok kerülnek elő, közben mágikus módon folyamatosan változik a szabályozás, önkormányzati szinten is. Nehéz nem úgy látni, hogy mintha a beruházásra szabnák a játékszabályokat is. Az csak hab a tortán, hogy az egész építkezés el sem kezdődhetne, míg el nem készül a partszakaszra érvényes partvonal-szabályozási terv - márpedig ez még egyáltalán nem készült el.

Amikor az önkormányzat elfogadta a kikötő tervét, azt az állami főépítész kifogásolta, és a vízpartrehabilitációs terv módosításáig nem támogatta. Az ombudsman hivatala 2017-ben nagyon részletesen fogalmazta meg a kikötő építésével kapcsolatos aggályait, ennek ellenére a terv nem került le a napirendről, és a helyi építési szabályzatban sem esett szó róla.

Egy helyi blog részletesen írt arról, hogy a környezetvédelmi hatóság most megakasztotta a folyamatot, és hatásvizsgálatra kötelezte a beruházót, de ez valószínűleg egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kikötő nem fog megépülni, csupán formai hibákat és hiányosságokat kérnek számon rajtuk.

A helyiek és a nyaralótulajdonosok, amint értesültek a tervekről, több platformon is szervezkedni kezdtek, és megpróbáltak mindent megtudni a tervezett kikötőről. Minden információmorzsát maguk hordtak össze, ugyanis az önkormányzat nem nagyon akar kommunikálni velük a témáról.
A településen Matolcsy György MNB-elnök volt felesége, Matolcsy Gyöngyi a polgármester. A helyiek kérték, hogy árulják el, milyen feltételekkel, és főleg hogy miért a lakosok megkérdezése nélkül engedték át a part menti területet a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő kft-nek, de választ eddig nem kaptak.

A helyzetet bonyolítja, hogy az építkezés Balatonakarattya és Balatonkenese közigazgatási határán fekszik, egy olyan területen, melyről egyébként is vita van a két település vezetése között. Ha Kenese nagyon ragaszkodik a területhez, akár pert is indíthat, hogy érvényt szerezzen igényeinek.

Az oktatóközpont építési területe, ami bár le van zárva, olyan nagy, hogy szabad szemmel is látható, hogy nagy dolgokra készülnek. Ottjártunkkor is ezerrel ment a munka. A tervek szerint lesz szálloda, teniszpálya, konferenciaterem, és egy egyelőre seafood étteremnek nevezett vendéglátóegység - erről egyelőre nem tudjuk, itt valóban tengeri ételeket szolgálnak-e majd fel. A tervezett kikötő területén sok nyoma még nincs munkának, de a partról nézve látható, hogy az első perctől az volt a terv, hogy ez az egész egy nagy összefüggő valami lesz. A Bezerédi strandot egy kis lagúna választja el a majdani kikötőtől, elvileg ez is része lesz majd a komplexumnak.

Nemcsak a titkolózás, az arrogancia se tetszik az akarattyaiaknak. A beruházás miatt aggódó helyi lakosok és nyaralótulajdonosok most a helyi civil szervezetek támogatásában bíznak, és zárt Facebook-csoportokban igyekeznek kinyomozni mindent, amit csak lehet. Egy aktivista már össze is állított egy kérdőívet, melyen - az önkormányzat és az építtető helyett - kérdezi a lakosok véleményét a beruházásról.

Az üggyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket Balatonakarattya önkormányzatának, ezekre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

444
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Helyretették Orbán Viktort az unióból - elmondták mit lehet és mit nem
Lekapcsolták a gépről a magyar VV sztár párját
Orbán: a rendőrség megkapta a hatáskört, hogy például vendéglátóhelyet bezárasson
Németh Szilárd büszkén adta hírül..... mit is? - új Leopardok vigyázzák a magyarok álmait
Németh Szilárd büszkén adta hírül olvasótáborának, hogy ugyan nincs elég a beígért ingyenes influenzaoltásból, a mentők nem győzik a koronavírus-tesztelést, a kórházakban áldatlan...
  
Jól megy nekünk: Átlépte az atlétika-világbajnokság ára a 200 milliárd forintos határt
Átlépte az atlétika-világbajnokság ára a 200 milliárd forintos határt. 204 milliárd forintot szám a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadion, az ottani gyalogos és kerékpáros híd, valamin...
  
Orbán beszédet mondott: a mostani, templomromboló időkben igencsak büszkék lehetünk
A miniszterelnök a csömöri református templom felépüléséért tartott istentiszteleten beszélt. A kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd a...
  
Hihetetlen: olyan egészségügyi dolgozót küldött Magyarország tesztelni Szlovákiába akinek pozitív lett a tesztje
Koronavírusos egészségügyi dolgozót küldött Magyarország Szlovákiába tesztelni – adta hírül a TASR hírügynökség nyomán a Paraméter szlovákiai magyar hírportál. Érsekújváron ...
  
De miért nincs karanténban Orbán Viktor?
A magyar miniszterelnök hétfőn találkozott Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház igazgatójával, akiről másnapra kiderült, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Mindketten a Nemzeti...
  
Baukó Éva botrány: "Szépséges napot, Te lelki nyomo*rék"
Még a híresen heves magyar kommentelő-kultúrában is erős üzenetváltás zajlott le a Nyerő Párosban nemrég szereplő Dudás Miklós és a néhai VV-szereplő, Baukó Éva között. No...
  
Újra együtt dolgozik Tóth Gabi és régi szerelme
Sokan felkapták a fejüket, amikor a TV2 kamerái előtt együtt jelent meg Tóth Gabi és egykori párja Trap kapitány, akivel annak idején az X-Faktor alatt esett szerelembe. Azt, hogy az egykori...
  
Rengeteg üzenetet kapok nőktől - bálványozzák a Sztárban sztár nagy esélyesét, Szabó Ádámot
Budapest — Ostromolják a nők, a Sztárban Sztár műsorával jött népszerűségét pedig kifejezetten élvezi Szabó Ádám (28). Az énekes eddigi magánéletére a hosszú kapcsolatok voltak j...
  
Ausztriában is szigorítanak
Az Orbán Viktor által annyit emlegetett osztrák kísérleti laborban is úgy döntöttek, hogy radikális lépéseket tesznek a járvány megfékezése érdekében. Sebastian Kurz kancellár jelent...
  
Egy győri orvos kétségbeesett posztban számol be a történésekről
A győri Petz Aladár-kórház gyakorlatilag megtelt, és a környező egészségügyi intézetek sem képesek már ellátni a koronavírus-fertőzötteket - ez derül ki egy győri háziorvos elkeser...
  
Meghalt Sean Connery
Meghalt Sean Connery, írja a BBC. A skót színész kilencvenéves volt. A hírek szerint Connery a családja körében volt a Bahama-szigeteken, éjszaka, alvás közben érte a halál. Az utóbbi i...
  
Botrány: Nyílt levélben cáfolja a kormány állításait a Magyar Orvosi Kamara
Levelet intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez a Magyar Orvosi Kamara, egész pontosan az azt vezető Kincses Gyula. A csütörtökön aláírt levelet péntek este hozták nyilvánosságra a k...
  
Botrány: 30 millió dollárban maximálnák a pilóták fizetését a Forma-1-ben
Megkezdődtek a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról - írja a Reuters nemzetközi hírügynökségre hivatkozva szombat délelőtt az MTI. A Forma-1 pilótái a vil...
  
Helyretették Orbán Viktort az unióból - elmondták mit lehet és mit nem
Minden vakcinának, amely az Európai Unióban elérhető, vagy elérhetővé válik, meg kell felelnie a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak - jelentette ki Erik Mamer, az...
  
Bakondi : A biztonságot, a közegészségügyet veszélyezteti, ha kontroll nélkül beengedik a tömegeket
A biztonságot, a közegészségügyet veszélyezteti, ha kontroll nélkül beengedik a tömegeket Ha a szervezett bűnözés által mozgatott tömegeket kontroll nélkül beengedik egy országba, és...
  
Bakondi : Magyarországon nincsenek jelen illegális migránsok, azok pedig, akik kis számban legálisan érkeztek az országba, jellemzően beilleszkedtek a társadalomba
A biztonságot, a közegészségügyet veszélyezteti, ha kontroll nélkül beengedik a tömegeket Ha a szervezett bűnözés által mozgatott tömegeket kontroll nélkül beengedik egy országba, és...
  
Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a kritikus betegeket
Nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése - írta a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándornak. Azonnali egyeztetést kérnek a belügyminisztertő...
  
Lekapcsolták a gépről a magyar VV sztár párját
Budapest — Az utolsó percekben már csak a gépek szuszogása hallatszott, amik ugyan még életben tartották Dórit (†21), de már nem sokáig: orvosai úgy döntöttek, lekapcsolják a lélege...
  
Négy gyerek maradt a halálra gázolt motoros házaspár után
Vaskút — Két embert ölt meg, de sokkal többnek tette tönkre az életét: ezt tette P. Zoltán (37), aki részegen száguldozott az úton, egy motoros házaspár halálát okozva. A férfi az 5...
  
Ezer euróért toboroznak magyar orvosokat a szlovákiai teszteléshez
Szerkesztőségünket egy olvasónk úgy tájékoztatta, hogy a Belügyminisztérium mintegy 150 orvost és medikust keres ezereurós díjazással a hétvégére, hogy közreműködjenek Szlovákiába...
  
Rendőrséghez fordult Hadházy Ákos: Mészáros birtokán páncélozott katonai járművek láthatók
A Magyar Hang közölte a közelmúltban azokat a képeket, amelyeken Mészáros Lőrinc bicskei birtokán különböző páncélozott katonai járművek láthatók. Az Átlátszó is utánajárt a ha...
  
Üzleti ajándéknak vett Orbán tanácsadója 36 ezer forintos bort közpénzből
Kiperelte a DK a Miniszterelnöki Kabinetirodától Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó számláit, amiből kiderül, milyen reprezentációs költségekre költött Orbán megbízottja. ...
  
Szijjártónak köszönik a szlovákok: Szlovákiába mennek tesztelni magyar egészségügyi szakemberek
200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot Magyarország. Minderről Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter számolt be a...
  
Szlovákiába mennek tesztelni magyar egészségügyi szakemberek
200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot Magyarország. Minderről Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter számolt be a...
  
Botrány: méregdrága borokra költötte a közpénzt Orbán szegényügyi biztosa
A DK megpróbálta kikérni Hegedűs Zsuzsa szegényügyi biztos reprezentációs költségeinek számláit, de a kormány a kérésüknek nem tett eleget, ezért perre vitték az ügyet. A kiperelt ...
  
Varga Mihály biztatónak nevezte hogy sikerült elkerülni a tömeges munkanélküliséget
A munkahelyeken múlik a gazdasági teljesítmény fenntartása, amihez a kormánynak a versenyképesség javításával kell hozzájárulnia - mondta a pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a HBLF...
  
DK: Orbán szegényügyi tanácsadója 36 ezer forintos bort vett közpénzből
A DK perre ment a miniszterelnöki megbízott reprezentációs költéseinek számláiért, és nyert. Hegedűs Zsuzsa többek között drága luxusitalokra is költött közpénzből – derült ki...
  
Érik a tömeges felmondás az ápolóknál
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nyolc napja közzétett felhívására majdnem 24 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt kérik a kormánytól, a szakdolgozókra ne vonatkozzo...
  
Botrány: több milliós büntetést kapott a Ferencváros
Hatmillió forint pénzbüntetést szabott ki a bajnoki címvédő Ferencvárosra a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a klubot az ősi ri...
  
Összeomlott a rendszer a CIB-nél - nem lehet hozzáférni az ügyfelek adataihoz
Órák óta teljesen leállt a CIB Bank rendszere, nem lehet hozzáférni az ügyfelek adataihoz. A CIB Bank Facebookon tett közzé egy bejegyzést, ahol arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy elekt...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
Szabadstrand helyett inkább privát kikötőt csinálnak - újabb Balaton botrány
A balatonakarattyai egykori MÁV-gyermeküdülő helyén már jó ideje, rohamos léptékben építkeznek. A faházak, az étkező, a pingpongasztalok helyén most konferenciaterem, szálloda, teniszpálya, és egy seafood (sic!) étterem épül.

Ahogy az mostanában szokás a Balaton környékén, Balatonakarattyán is felvonultak a munkagépek egy fás, nagyon zöld területen, és elkezdték előkészíteni a terepet a betonnak és a térkőnek. Jó ideje tudni lehet, hogy oktatási és konferenciaközpont épül az egykori üdülő területén, de a helyiek és a nyaralótulajdonosok többsége sokáig úgy tekintett az egészre, mint egy természetes fejlődési folyamatra. Néhányan még örültek is neki, hogy valami új épül az elhanyagolt területen.

Az önkormányzat mindenesetre nem sokkal az értékesítés után megváltoztatta a helyi építési szabályzatot úgy, hogy a területen 7,5 méter helyett 8 méter magas épületeket lehessen felhúzni, a telken belüli kötelező zöldfelület arányát pedig 60-ról 40 százalékra csökkentette. Amint arra egy az üggyel foglalkozó Facebook-csoportban felhívták a figyelmet, a környéken a partközeli ingatlanok maximum 4,5 méter magasak lehetnek, és a telken legalább 65 százalék kell hogy legyen a zöldfelület.

Arról viszont nem volt szó, hogy a volt üdülő előtti partszakaszon, ami közterület, kikötő épül.

„Ez egy nyugodt környék, kis családi nyaralók vannak itt. Régen megszokott volt a gyerekzsivaj, a MÁV-üdülőben nyaraló gyerekek strandoltak meg játszottak itt” - meséli egy nyaralótulajdonos, aki családjával hosszú évek óta tölti a nyarakat Balatonakarattya egyik legnyugisabb, part menti részén. „Már vagy két éve megy az építkezés. Nagyon modern, a legújabb gépekkel dolgoznak, a vejem szerint azért sincs akkora zaj. Hallottunk már mi is a kikötőről, de a részletekről semmit sem tudunk. Nem mond nekünk senki semmit” - meséli egy idős hölgy.

Szeptember elején röppent fel a hír, hogy bár a település vezetése már 2016-ban jóváhagyta a kikötő építését, erről a lakosságot elfelejtették értesíteni. Sőt, most sem azért derült fény a tervekre, mert rászánták magukat a tájékoztatásra, hanem mert egy helyi blog megírta. Miután kiderült a dolog, végül - lakossági nyomásra - felkerült az önkormányzat oldalára egy tájékoztató.

A tervek szerint a két nagy strand közötti partszakaszon 40 hajós kikötő épül, ami - úgy néz ki - nagyobb lesz, mint a környék legnagyobb kikötője, és 150 méter hosszan nyúlik majd be a tóba. Hogy milyen alapon kapta meg az MNB tulajdonában lévő Optimum-Gamma Kft a strandolásra alkalmas, közterületnek számító partszakaszt, egyelőre nem világos, ahogy az sem, el lesz-e zárva, vagy bárki bemehet. Ami biztos, hogy magát a kikötőt csak az oktatóközpont látogatói használhatják.

Egyelőre úgy tűnik, a helyiek nem is annyira magát a kikötőt ellenzik, csak azt szeretnék, ha az nem tenne kárt a környezetben, és a part nem lenne elzárva a helyiek elől.

Az épületegyüttes egy part menti dombon épül, a Koppány soron, két barátságos kis strand között. Az előtte lévő, vízparti területen kezdődhet meg hamarosan a kikötő építése, olyan partszakaszon, ami eddig a helyieké volt, bár már jó ideje el volt zárva a fürdőzni vágyók elől. A környék csendes, zöld, barátságos, főleg apró nyaralók sorakoznak a part közelében. A tervek szerint már jövőre átadnák a kikötőt, ami nagyon sok szempontból meglepő. Ahogy még rengeteg apró részlet ebben a sztoriban.

A terveken látható, hogy elég nagy kikötőről van szó, elvileg 12 személyesnél nem nagyobb elektromos hajókat és 12-13 méter hosszú vitorlásokat fogadnak majd. A víz itt elég sekély, így lesz persze mederkotrás is, nem is kicsi, és a tervek szerint 210 köbméter vasbetonból épül partvédmű és hullámtörő gerenda. Ezzel kapcsolatban azonnal felvetődik a kérdés, hogy ez nem vezet-e a szomszédos strand eliszaposodásához - a beruházó szerint nem.

Az egész engedélyeztetési eljárás az elejétől fogva minimum furcsának mondható, hibák és hiányosságok kerülnek elő, közben mágikus módon folyamatosan változik a szabályozás, önkormányzati szinten is. Nehéz nem úgy látni, hogy mintha a beruházásra szabnák a játékszabályokat is. Az csak hab a tortán, hogy az egész építkezés el sem kezdődhetne, míg el nem készül a partszakaszra érvényes partvonal-szabályozási terv - márpedig ez még egyáltalán nem készült el.

Amikor az önkormányzat elfogadta a kikötő tervét, azt az állami főépítész kifogásolta, és a vízpartrehabilitációs terv módosításáig nem támogatta. Az ombudsman hivatala 2017-ben nagyon részletesen fogalmazta meg a kikötő építésével kapcsolatos aggályait, ennek ellenére a terv nem került le a napirendről, és a helyi építési szabályzatban sem esett szó róla.

Egy helyi blog részletesen írt arról, hogy a környezetvédelmi hatóság most megakasztotta a folyamatot, és hatásvizsgálatra kötelezte a beruházót, de ez valószínűleg egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kikötő nem fog megépülni, csupán formai hibákat és hiányosságokat kérnek számon rajtuk.

A helyiek és a nyaralótulajdonosok, amint értesültek a tervekről, több platformon is szervezkedni kezdtek, és megpróbáltak mindent megtudni a tervezett kikötőről. Minden információmorzsát maguk hordtak össze, ugyanis az önkormányzat nem nagyon akar kommunikálni velük a témáról.
A településen Matolcsy György MNB-elnök volt felesége, Matolcsy Gyöngyi a polgármester. A helyiek kérték, hogy árulják el, milyen feltételekkel, és főleg hogy miért a lakosok megkérdezése nélkül engedték át a part menti területet a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő kft-nek, de választ eddig nem kaptak.

A helyzetet bonyolítja, hogy az építkezés Balatonakarattya és Balatonkenese közigazgatási határán fekszik, egy olyan területen, melyről egyébként is vita van a két település vezetése között. Ha Kenese nagyon ragaszkodik a területhez, akár pert is indíthat, hogy érvényt szerezzen igényeinek.

Az oktatóközpont építési területe, ami bár le van zárva, olyan nagy, hogy szabad szemmel is látható, hogy nagy dolgokra készülnek. Ottjártunkkor is ezerrel ment a munka. A tervek szerint lesz szálloda, teniszpálya, konferenciaterem, és egy egyelőre seafood étteremnek nevezett vendéglátóegység - erről egyelőre nem tudjuk, itt valóban tengeri ételeket szolgálnak-e majd fel. A tervezett kikötő területén sok nyoma még nincs munkának, de a partról nézve látható, hogy az első perctől az volt a terv, hogy ez az egész egy nagy összefüggő valami lesz. A Bezerédi strandot egy kis lagúna választja el a majdani kikötőtől, elvileg ez is része lesz majd a komplexumnak.

Nemcsak a titkolózás, az arrogancia se tetszik az akarattyaiaknak. A beruházás miatt aggódó helyi lakosok és nyaralótulajdonosok most a helyi civil szervezetek támogatásában bíznak, és zárt Facebook-csoportokban igyekeznek kinyomozni mindent, amit csak lehet. Egy aktivista már össze is állított egy kérdőívet, melyen - az önkormányzat és az építtető helyett - kérdezi a lakosok véleményét a beruházásról.

Az üggyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket Balatonakarattya önkormányzatának, ezekre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Helyretették Orbán Viktort az unióból - elmondták mit lehet és mit nem
Van egy kis baj Bochkor Gábor körül
Valami történik - Újabb titkosszolgálati vezetőt cserélt le Orbán Viktor
Orbán üzent mindenkinek: hétfőtől új világ kezdődik
Lekapcsolták a gépről a magyar VV sztár párját
Orbán: a rendőrség megkapta a hatáskört, hogy például vendéglátóhelyet bezárasson
Bajban a Balaton - a Balatonakalin kiirtott nádas miatt szabadságvesztést kért az ügyészség
Négy gyerek maradt a halálra gázolt motoros házaspár után
Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a kritikus betegeket
Évi egymilliárd forintnyi állami támogatás megy Mészáros Lőrinc horvát csapatára
Többen nem értenek egyet Orbán Viktorral a Fideszben
Törtek-zúztak Parragh László irodája előtt
A barátság a múlté? - Keményen beleszállt Orbán Viktorba az orosz külügy
Tóth Gabi: Úgy éreztem, szégyellnem kell a származásom
Valami történik - Müller Cecília ma sem volt ott az operatív törzs tájékoztatón
Érik a tömeges felmondás az ápolóknál
Ismerőseinek és saját cégeinek szórta a közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője
Botrány: Nyílt levélben cáfolja a kormány állításait a Magyar Orvosi Kamara
Találgatják hova tűnt Müller Cecília - megint hiába várták
Jakupcsek Gabriella: „Megvezettek, odadobtak koncnak”
50 ezret kérnek Győzike gipszbe öntött láblenyomatáért
Botrány: több milliós büntetést kapott a Ferencváros
Összeomlott a rendszer a CIB-nél - nem lehet hozzáférni az ügyfelek adataihoz
Pusztító erejű földrengés rázta meg Dél-Európát: szökőár, áldozatok, összedőlt épületek
De miért nincs karanténban Orbán Viktor?
Hihetetlen: olyan egészségügyi dolgozót küldött Magyarország tesztelni Szlovákiába akinek pozitív lett a tesztje
Már a fideszes politikusok is zúgolódnak
Botrány: méregdrága borokra költötte a közpénzt Orbán szegényügyi biztosa
Benkő Tibor: nem azért kell a Magyar Honvédségnek fegyverkeznie, mert háborúra készülünk
Maszkügyben bekeményít a kormány: 1 milliós bírság
Jó hír a nyugdíjasoknak - Novemberben jön a nyugdíjemelés
Bekeményít az állam: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni a maszkviselés miatt
Ellenőrzést tartott a Nébih, jobb, ha nem tudja az eredményt
Üzleti ajándéknak vett Orbán tanácsadója 36 ezer forintos bort közpénzből
Szabolcsban olyan rossz a helyzet, hogy a háziorvosokat korra való tekintet nélkül elkezdték berendelni kórházi munkára
A zebrán gázolták halálra a családját gyászoló Pétert Ózdon
Varga Mihály szerint Karácsony Gergely magyarázkodik és félrevezet
Már százezrek tüntetnek Lengyelországban - jön a legnagyobb megmozdulás
Ahogy előre jelezték: kevés volt a pénz a munkanélküli segélyekre
Mészáros Lőrinc: helyesnek tartom, hogy a magyar állam segíti a határon túli magyarokat
Élőben közvetítette, ahogy vezetés közben sörözik - hat perccel később halálos balesetet okozott
Elindult a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen
Hadházy hiába kérdezte Müller Cecíliát, választ nem kapott
Szlovákiába mennek tesztelni magyar egészségügyi szakemberek
Rendőrséghez fordult Hadházy Ákos: Mészáros birtokán páncélozott katonai járművek láthatók
Keményen beszóltak Schobert Norbinak
Ők azok a migránsok aki, jogellenesen akartak bejutni az országba
Botrány: Alekosz utólag hajtaná be a ValóVilágnak helyszínt biztosító Budafoktól az elmaradt gázsit
Baukó Éva totális háborút indított - te, a feleségét nyíltan alázó sz.rkupac
Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre
Orbán Viktor megszólalt a terrortámadással kapcsolatban
A kormány meghosszabbította a határzárat
Szijjártónak köszönik a szlovákok: Szlovákiába mennek tesztelni magyar egészségügyi szakemberek
Meghalt Sean Connery
Varga Mihály biztatónak nevezte hogy sikerült elkerülni a tömeges munkanélküliséget
Kásler: Rendkívül komplex védekezési rendszert épít Magyarország
Nyolc éve történt a Szita Bence ügy
Bezárt egy Vas megyei falu - a kocsmák is bezártak
Találgatják ki lesz Áder János utódja - nevek akik szóba jöhetnek
Statisztika: Augusztusban is tovább nőttek a keresetek
Mészáros közel hatmilliárdért javít ivóvízminőséget
Felfüggesztették Czegédy Csaba kamarai tagságát
Bodó Sándor szerint bizakodásra adnak okot a foglalkoztatási adatok
Orbán: Sokkal rosszabb a helyzet több nyugat-európai országban, mint itthon
300 millióból forgathat tévéfilmet Bayer Zsolt
Lángokban állt egy kisbusz Balassagyarmaton
Botrány: 30 millió dollárban maximálnák a pilóták fizetését a Forma-1-ben
Közel nyolcvanmillió forintra bírságolt politikusokat Kövér László az elmúlt tíz évben
Szennyezett hústermékeket talált a fogyasztóvédelem
Piásan mentek boltba a fiatal csajok, visszafelé az autójuk az árokban kötött ki
DK: Orbán szegényügyi tanácsadója 36 ezer forintos bort vett közpénzből
Lázár János nyilatkozata nyomán az LMP hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum