Bemutatták a német köztévében, hogy Orbán hogyan játssza át felcsúti haverjának az EU-s pénzeket! (videó)

A 444 szúrta ki, hogy a német közszolgálati ZDF Zoom+ címû mûsora szerda esti adásában arra kereste a választ, hogy ártanak-e a közép-európai demokráciának az uniós pénzek. Ehhez pedig bemutatták, hogyan szivárognak el ezek a pénzek Kelet-Európában, és hogyan biztosították be velük hatalmukat a cseh, a magyar és a román vezetõk.



A mûsor készítõi szerint mindhárom országban közös, hogy milliárdokat kapnak Brüsszelbõl, amit a hatalmon lévõk a saját céljaikra használnak fel, miközben gyakran megsértik az európai alapértékeket







A Magyarországot úgy mutatták be, ahol Orbán Viktor “a pénzbõl csinál politikát” – jegyezte meg a mûsorvezetõ. Elmondták, hogy Orbán nem vállalkozó, ehelyett az uniós pénzekhez kapcsolódó üzleteket a bizalmasainak engedi át, és hogy mindenki értse, kirõl van szó, meg is jelenik a képernyõn a miniszterelnök és Mészáros Lõrinc közös képe- írja a 444



Bemutatták Felcsútot az Orbán háza mellett épült stadionnal, az uniós pénzbõl finanszírozott kisvasúttal és mesterséges tóval együtt. Sõt még Mészáros Lõrinc házánál is csöngettek, de egy férfi elkergette a stábot- írja a portál



Megszólaltatták, Hadházy Ákos független képviselõt is, aki elmondta a német tv-nek, hogy csak azok jutnak uniós forrásokhoz, akik hûségesek a Fideszhez. Majd az uniós pénzeket Putyin olajbevételeihez hasonlította, amit azért lopnak el, hogy a politikai rendszert eltartsák.



Késõbb a riportban megjegyezték, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy fõre jutó uniós támogatás mértéke, ugyanakkor itt a leggyakoribbak a szabálysértések is, eddig majdnem 1 milliárd eurónál találtak valamilyen szabálytalanságot.



Példának pedig a hódmezõvásárhelyi közvilágítást hozták fel, amire Orbán késõbbi veje, Tiborcz István kapott megbízást. De az OLAF hiába küldte el a csalás miatt a bizonyítékokat a magyar kormánynak, semmi sem történt. Márki-Zay Péter errõl elmondta, hogy egyetlen magyar hatóság sem akart nyomozni a városban. A polgármester szerint egyébként egy európai FBI-ra lenne szükség, hogy be lehessen tartatni a szabályokat- így összegzi a riportot 444



A portál arról is, hogy a német tvben bemutatták azt is, hogy az uniós pénzekbõl meggazdagodott Mészáros Lõrinc hogyan alakította át a magyar médiát, amikor kormánykritikus lapokat vásárolt fel, hogy kormánybaráttá tegye azokat. A Mediaworks székháza elõtt megpróbálták megszólaltatni a médiabirodalmat irányító Liszkay Gábort is, de õ nem állt szóba a német stábbal.



Késõbb megszólal az összeállításban az Európai Parlament Költségvetési Ellenõrzõ Bizottságának elnöke, Ingelborg Gräßle, aki drámainak nevezte, hogy a magyar miniszterelnök körei felvásárolták a vidéki sajtót, de meg kellett állapítania, hogy mindennek ellenére az EU nem tud beavatkozni ebbe a folyamatba.



„Aki fehér lovagként képzeli el az Európai Uniót, aki jön Brüsszelbõl, és megmenti az országokat, annak csalódnia kell” – válaszolta Gräßle arra a kérdésre, miért nézik végig, hogy az EU pénzébõl építik le a demokráciát. Szerinte az EU-t úgy alapították, hogy abban felelõsen viselkedõ tagállamok vesznek részt. Szerinte egyébként csak akkor lenne szabad kifizetni a pénzeket, ha mûködik a jogállam.



Forrás: Hírhugó





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Kiderült ki lesz Budapest főispánja