Szentkirályi Alexandra személyesen ellenőrizte, ahogy a NAV mintát vesz az üzemanyagokból - képek

Nem engedhetjük, hogy a gazdasági növekedést fékezze a dráguló üzemanyagár!

A kormány figyel az emberek kiadásaira, és már idén áprilisban Magyarország, Európában egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját. November 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintos felső határral maximáltuk. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik a benzinkutakat, ma egy ilyen helyszíni vizsgálaton jártunk.

A NAV pénzügyőr járőrei ilyenkor mintát vesznek és mobillabor segítségével vizsgálják meg többek között, hogy milyen az üzemanyag-összetétel, sűrűség, oktánszám és gőznyomás. A levett mintából analitikai vizsgálaton keresztül nagyon gyorsan kiderül az üzemanyag minősége. Ha problémát észlelnek, akkor a NAV Szakértői Intézetének belső laboratóriumába kerülnek, és ott vetik azokat újabb vizsgálat alá.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az üzemanyagok általában megfelelőek és csak esetileg fordul elő elő üzemanyagkúton minőségi probléma. Eddig több mint 1500 ellenőrzést végeztek vasárnapig, az esetek kevesebb, mint 2 százalékában találtak szabálytalanságot.













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen