Botrány a temetőben: kitiltotta a családot a gondnok, rendőrt kellett hívni...


Rendőrök és családtagok cipeltek be kézzel egy 150 kilós sírfedlapot az oroszlányi temetőbe, miután nem akarták beengedni őket. A Holló család nem kért engedélyt a temetőtől előzetesen, ugyanakkor hangsúlyozták: az embertelen bánásmód az, ami leginkább kiborította őket.


Holló Tibor és családja a közelgő halottak napja miatt döntött úgy, hogy rendbe teszik hozzátartozójuk sírját. Tiborék nemrég kaptak felesége nagypapájának sírjára egy fedlapot, amit kedd délután vittek ki az oroszlányi temetőbe a családdal együtt. Pontosabban vittek volna, ha a kapuban nem állja útjukat a gondnok.

– Sajnos, nem kértünk engedélyt, mert nem is tudtuk, hogy szükséges. A temető kapuján sem találtunk arra utaló tájékoztatást, egyáltalán hol lehetne ezt megtenni. Délután 3 óra után érkeztünk ki a temetőhöz, a nyitvatartási időn túl, ez okozta a problémát – kezdte lapunknak Tibor.

A család épp nyitotta volna ki a kaput, amikor másodpercek alatt ott termett a gondnok, aki közölte: a fedlapot nem vihetik be, a kaput bezárja. Tiborék szóváltásba keveredtek a gondnokkal, aminek az lett a következménye, hogy a férfi kihívta a rendőrséget.


– Ott álltunk egy 150 kilós tömbbel, valami megoldást kellett találnunk. Reménykedtünk benne, hogy a rendőrök segítségével sikerül bevinnünk a fedlapot. A rendőr fel is hívta a temető üzemeltetőjét, hogy oldjuk meg a problémát, engedjenek be minket a temetőbe, hiszen ott állunk a kapu előtt. Nemet mondtak. A feleségem zokogott, kétségbeesett ugyanis, hogy hova tesszük a hatalmas fedlapot – folytatta történetüket Tibor.

A családapa állítása szerint ekkor a gondnok azt mondta nekik: talicskában bevihetik a tömböt.

"Mégis honnan szereztem volna egy kieső helyen lévő temetőnél talicskát?"

– háborodott fel a férfi. A gondnok ahhoz nem járult hozzá, hogy kocsival vigyék be a 150 kilós fedlapot.


– Konkrétan 10 perc alatt intézkedtünk volna, majd indultunk volna tovább a dolgunkra. Mi csak rendbe akartuk tenni az ünnepekre a sírt. Egyszerűen nem értem, hogyan lehet ennyire lelketlenül, mindenféle emberség nélkül hozzáállni a másikhoz. Végül a két rendőrrel felemeltük és becipeltük a fedlapot a nagypapa sírjára. Nagyon hálásak vagyunk a segítségért, nélkülük nem tudom, hogyan oldottuk volna meg a kialakult helyzetet – mesélte Tibor, aki mindenkinek azt tanácsolja: mielőtt bármibe belevág, nézzen utána alaposan, szükséges-e engedély a tevékenységéhez, illetve hol tudja azt beszerezni.

– A tájékoztatás és az emberség hiánya az, ami a legjobban fáj a családunknak – mondta.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....