Magyarország: Csendben ment el a kilakoltatott ceglédi néni, rendőrök, végrehajtó kísérték, hiába könyörgött, hogy legalább a mentőket hadd várja meg

Hiába könyörgött, hogy legalább a mentőket hadd várja meg.



Cegléd — Nem elég a rettegés a kórtól, még az otthonát is elvesztette: kilakoltatták a koronavírus-tesztre váró Kiskorényi Gézáné Évát (66), aki épp a mentőket várta, amikor rendőri kísérettel megérkezett a végrehajtó.



– Egy hete lázas vagyok esténként, ráz a hideg és nincs erőm. A háziorvosom pénteken megrendelte a tesztet, a mentők mostanra ígérték, hogy jönnek. Az utcán ücsörögjek, ha kiraktak? Legalább a tesztelést várják meg! – kérlelte a végrehajtót a kabátban és kendőben is lázasan vacogó asszony, reszkető kezében a kulcsokat szorongatva. Ha most kinyitja a kaput, egész eddigi élete oda lesz, idős korára földönfutóvá válik. Épp akkor, amikor a világjárvány talán őt is elérte. Legalább ebből a gyötrő betegségből gyógyulhatna fel otthonában, ha pedig elragadná a gyilkos kór, mint annyi idős embert, ne kisemmizve távozzon a világból.



A fejkendős asszony szemeiben kétségbeeséssel és fáradt beletörődéssel méregette a kapun kívül álldogállókat. Nemrég még elszánt volt, ő ugyan be nem enged senkit, rángassák ki az otthonából, ha akarják. Most viszont kulcs fordult a zárban, történjen, aminek történnie kell, Éva kitárta a kaput a karhatalom előtt.



– Az, hogy valaki koronavírustesztre vár, a jogszabály szerint nem teszi lehetővé az eljárás elhalasztását. Az sem lenne halasztási ok, ha már levették volna a mintát és már csak az eredményre várna. Csak ha a koronavírus-fertőzés igazoltan megállapítható és elrendelték a házi karantént, csak abban az esetben állna módomban elhalasztani az eljárást – citálta az ide vonatkozó jogszabályokat Varga Levente Árpád végrehajtó, aki rendőrökkel a sarkában a verandáig követte Évát.



– Jöjjenek csak be, remélem, megbünteti magukat az isten és megkapják a vírust mindannyian tőlem! Meg is érdemlik, mert ennyi emberség nincs magukban – szórta átkait megkeseredetten a nő, miközben a hatóság emberei követték őt a házba. A konyhában elpityeredett, csak pár dolgot pakolt össze egy szatyorba. „Kérem, hagyja el a házat!” – hangzott a felszólítás, Éva pedig azt suttogta elkeseredetten: „Nem megyek...”. Mintha életében most először próbált volna ellenszegülni a sorsnak, de nem sikerült.



– A gyógyszereit mindenképp vigye most magával. A többi ingóságot az ingatlan új tulajdonosa hatvan napig őrzi, vele tessék majd egyeztetni – tanácsolta az eljáráshoz kirendelt egyik rendőr.



Éva tragédiája úgy indult, hogy tíz éve két ingatlanra felvett 36 millió forintot, állítja, hogy zsarolták miatta. Visszafizetni viszont a nyugdíjából esélye sem volt. A bank 8 millió forintért szerezte meg a házat, az idős asszony pedig otthontalanná válva átmenetileg rokonokhoz költözött. Hogy utána mi lesz, nem tudja. Fia, Kiskorényi Csaba (44) csak hat éve szerzett tudomást az egészről.



– Akkor feljelentést tettünk a rendőrségen, de egy pár soros határozattal lezárták az ügyet, mert nem lehet bizonyítani. Nem készült hangfelvétel, írásos nyoma sem volt semminek és a kizsarolt milliókat személyesen vette át a férfi. Nincs bizonyítékunk, tehetetlenek vagyunk. A lakásmaffia így forgatta ki a családunkat a vagyonból – mondta elkeseredve a férfi.



A járvány első hullámában még nem lehetett utcára tenni senkit. Akkor ugyanis veszélyhelyzetet hirdetett a kormány és emiatt addig felfüggesztettek minden kilakoltatást. Nagy Zoltán ügyvéd a Blikk-kel azt közölte, hogy csak novembertől tavaszig függeszthetők fel a kilakoltatások a téli moratórium miatt.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen