Novák: Rászoktatták az embereket arra, hogy “majd csak valaki el fog tartani”.

Minden demográfiai mutató jó irányba mozdult az elmúlt években, az elmúlt évtizedben, egyre többen élhetik meg azt, hogy mit jelent édesanyának vagy édesapának lenni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.



Novák Katalin örömtelinek nevezte, hogy egyre többen mernek igent mondani az életre, a gyermekvállalásra, és nem lett igazuk azoknak, akik azt mondták, hogy felesleges a gyermekvállalás segítésébe, a családalapítás támogatásába fektetni pénzt. Úgy fogalmazott, ennél jobb befektetés nincs, kifejezve reményét, hogy egyre több gyermek köszöntheti édesanyját anyák napján.



Kitért arra is, hogy a házasságkötések száma negyven éve nem volt olyan magas, mint most, míg a válások száma hatvanéves mélyponton van. Talán a párkapcsolatok is stabilabbá válnak, amiben szerepet játszhat, hogy a családok anyagi helyzete is javult – emelte ki.



Hozzátette: a kormány számos módon próbál az élet minden területén segíteni. Példaként említette a családokat támogató adórendszert, az otthonteremtési programot, a babaváró támogatást, valamint a bölcsődei rendszer fejlesztését.

A kormány visszaadta a munka becsületét



Az államtitkár komoly kérdésnek nevezte, hogy “egyet tudunk-e érteni mi, magyarok abban, hogy munkából kell megélni, munkából szeretnénk a családunkat” eltartani, és tisztességesen felnevelni a gyermekeinket.



Ezt nevezte az egyik legnagyobb változásnak a 2010 előtti időszakhoz képest, amikor rászoktatták az embereket arra, hogy “majd csak valaki el fog tartani”.



A 2010-es kormányváltás idején majdnem 12 százalék volt a munkanélküliség, és az egyik legnagyobb eredmény Novák Katalin szerint az, hogy a kormány visszaadta a munka becsületét. Tisztességesen lehet dolgozni, és nemcsak névleg, hanem érdemi munkát tudnak végezni a magyar emberek úgy, hogy érzik azt, hogy az országot előbbre viszik a munkájukkal – hangsúlyozta.



Mint mondta, bár látni, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetben sokak munkája kerülhet veszélybe, és vannak olyanok is, akik már elveszítették a munkájukat, Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vállalt garanciát arra, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, ahány megszűnik a járvány miatt.



Mindenki találhat magának munkát, amiből tisztességesen el tudja tartani a családját – hangoztatta Novák Katalin.



A műsorban az államtitkár arról is beszélt, hogy a babaváró támogatásra a járvány ellenére is fennmaradt az érdeklődés. Kiemelte: a babaváró támogatásnál és a csoknál is figyelnek arra, hogy például azoknak, akik ideiglenesen elveszítik a munkájukat, a társadalombiztosítási jogviszony megszakítását nem kell figyelembe venni, ha pedig újra elhelyezkednek, nem kezdődik elölről a számítás. Arra is gondoltak, hogy a kismamák egy meghatalmazással a férjüket is megbízhassák, hogy a nevükben felvehesse a bankban a babaváró támogatást – tette hozzá.



Forrás: 24.hu / ThePost





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen