Figyeljünk a gyerekekre! - elképesztő ami Dabason történt egy 12 éves kislánnyal


Egy 12 éves fiú 13 esztendős társával közösen 2021. november 28-án kora este állította meg az utcán az éppen boltba tartó közös unokatestvérüket, egy 12 éves kislányt, akitől a pénzét kezdték követelni.

Mivel a lány nem volt hajlandó átadni azt, a földre lökték, majd két oldalról rúgdosni kezdték, aztán átkutatták kabátzsebeit és elvették a bevásárlásra szánt 1.200 forintját. A két bántalmazó ezt követően elmenekült a helyszínről, a földön fekvő kislányt pedig egyszerűen a sorsára hagyták.

Az esetről a kislány édesanyja értesítette a rendőrséget, akik számára nem volt ismeretlen a két fiatal, korábban ugyanis többször kerültek már a látókörükbe olyan bűncselekmények miatt, mint lopás, testi sértés, rablás.

Több büntetőeljárást is indítottak ellenük, amelyeket az életkoruk – mint büntethetőséget kizáró ok – miatt rendre meg kellett szüntetni a törvény erejénél fogva. A fiúk korosodásával azonban a törvény ereje más lehetőséget adott a rendőrök kezébe. A kiskamaszok betöltötték a 12. életévüket, így a most elkövetett rablás miatt megindított büntetőeljárás lefolytatását nem zárja ki az életkoruk – írja a police.hu.

A nyomozók a bejelentés másnapjának reggelén a 12 éves fiút tatárszentgyörgyi otthonában elfogták, majd előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben beismerte. Állította, még társát is figyelmeztette: „Ne csináld, mert itt a kamera!”. Őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték la etartóztatását, amit a bíróság elrendelt.



13 éves társa napokig szökésben volt, feltehetően rokonai segítségével bujkált a rendőrök elől. Végül 2021. december 1-jén a nagymamája tatárszentgyörgyi otthonában fogták el, miután az ablakon keresztül látták, hogy a fiú egy szekrény mögé rejtőzik. Az ajtót nyitó nagyszülője hiába próbálta meggyőzni a rendőröket, hogy az unokája nincs nála, a bujkáló fiút a rendőrkapitányságra vitték.

Bár ő nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, de vallomást tett. Mindkét gyanúsított máshogy emlékszik a történtekre, egymástól eltérően nyilatkoztak.

A fiúk ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....