Bemutatták hogyan zajlik a fideszesek kiképzése a kormány elitiskolájában

Betekintést adott a kulisszák mögé.

Interjút adott Orbán Balázs, a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közpénzmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collegiumban zajló oktatásról beszélt. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a fideszes elitképző kuratóriumi elnöke, és a hallgatók oktatásában is részt vesz.

Orbán arról a hazaszeretetről kezdett beszélni, ami szerinte nem pártpolitikai ügy, hanem “szemléletmód“, és céljuk, hogy a képzéseikben mindez megnyilvánuljon. Mindemellett elmondta, fontos, hogy tisztában legyen mindenki a geopolitikai kérdésekkel. Szerinte Magyarország a sajátos helyzetéből fakadóan előbb tud a felmerülő kihívásokra reagálni.

Az MCC kuratóriumának elnöke nem kertelt, amikor vitás kérdésekről esett szó. Az államtitkár azt mondta,

felkészítik a hallgatóikat a “mainstream liberális” akadémiai irányzatok általi politikai célú tanítás felismerésére,

amivel a hallgatókat kívánják befolyásolni és érzékenyíteni. Kijelentette, azt is megtanítják nekik, hogyan álljanak ellen a befolyásolási kísérletnek.

A politikus arról is beszélt, hogy jelenleg 3700 hallgatója van a szakkollégiumnak, amelyből 331 fő egyetemista. A hallgatóik többsége budapesti, azonban bentlakásos képzéseket indítottak, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Pécsen, valamint Kolozsváron. A diákok nagyobb része általános vagy középiskolás, de sokan vesznek részt vezetőképző programokban is.

Hosszú távú céljuk, hogy a diákok létszámát 10.000 főre tornásszák fel, és a Kárpát-medencében és azon túl összesen 35 helyen legyenek elérhetők. Elárulta, hogy

2025-2026 környékén lesznek olyan volt MCC-s diákok, akik megjelennek majd a politika színterén.

Orbán végül arra is kitért, hogy hamarosan megjelenik a Magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyve az Amerikai Egyesült Államokban. Szerinte az USA-ban nagy igény van a konzervatív gondolkodásra, aminek okát abban látja, hogy jelenleg a republikánus párthoz tartozó konzervatívok útkeresése zajlik.

Úgy véli, ehhez útmutató példa a magyar és a közép-európai politikai helyzet jó például szolgál. “Van egy kör, amely

a magyar modellt ajánlja az amerikai republikánusoknak, ez pedig a Soros György-féle körök heves ellenkezésével találkozik”

— mondta büszkén a szokásos mantrát Orbán Balázs.

(MTI korrigálva)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-