Elk*rtuk botrány: Lefoglalt mozijegyek fel nem vételéért tesz feljelentést Kálomista Gábor

Az orbánista filmes az Üvegtigris producerét fenyegette meg ezzel, amiért az az Elkxrtuk című propagandafilm aktív bojkottálására adott egy ötletet.

Kovács Gábort annyira felháborította, hogy Orbánék minden moziba betolták a gyurcsányozós kampányfilmet, hogy facebook bejegyzésében fakadt ki. "Semmiképpen nem a magyar mozisok büszke napja a csütörtök, főleg nem a művész moziké" - kezdte bejegyzését, utalva arra, hogy a Fidesz-csicska Médiahatóság művészfilmnek minősítette a közpénzből gyártott Elxrtukat, hogy a propagandafilmet így még a művészmozikba is betolhassák.

Itt valakik vagy eltévesztették a mozi kulturális/szórakoztató szerepét vagy erős hányingerrel hoztak kényszerű döntést?!

- teszi fel a költői kérdést az Üvegtigris alkotója.

A válasz az, hogy valószínűleg egyik sem. Egyszerűen arról van szó, hogy a jól megfizetett Fidesz-bérencek elvégezték a piszkos munkát, amire az ilyen alakokat tartja az állampárt.

De most jön a lényeg: Kovács Gábor egy technikai trükköt javasolt az Elxrtuk nézettségének csökkentésére. Nem mintha szükség volna rá.

"Én továbbra is javaslom, hogy mindenki nagyon sok helyet FOGLALJON le..."

Nyilván arra utalt, hogy foglaljunk le a mozikban az Elkxrtuk előadásaira minél több jegyet, aztán ne menjünk el, így az igazságra szomjazó tömegek majd nem jutnak be. Ez teljesen felesleges, hiszen, aki erre a filmre magától elmegy, az vagy eleve fideszes, vagy mazochista, ellenzéki, aki szeretne tájékozott lenni, mielőtt szidni kezdené a szidásra érdemes kampányfilmet. Ettől függetlenül sikerült felhívnia magára a csicskasajtó figyelmét.

"Lábszagú, besurranó tolvaj stílusban próbálja egy producer a nézőket elriasztani az Elk.rtuk című sikerfilmtől"

- írta a mocskolódás közben is mélyen benyaló Origo.

A filmet múlt csütörtökön mutatták be, és rögtön az első napon rengeteg lefoglalt, de át nem vett jegy volt. Az Elkxrtuk producere mégsem ellenzéki kollégájára gyanakszik, szerinte ennél mélyebb összeesküvés van a háttérben.

Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen. (…) Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél.


- fenyegetőzött Kálomista az Origonak tett nyilatkozatában.

Jó kérdés, hogy ki ellen fog feljelentést tenni akkor? Kovács Gábor ellen? De hiszen maga mondta, hogy nem az őt sejti az akció mögött. Azok ellen, akik nem mentek el a moziba? Ez egyelőre még az Orbán-rendszerben sem törvényellenes. Vagy az úgynevezett Gyurcsány-kommandó ellen? Kik azok? Ezt valószínűleg a kormánypárti hírolvasók fantáziájára bízza.

A lényeg annyi, hogy az Origo és a csicskaproducer találtak maguknak egy ügyet, ami által a szájukra vehették Gyurcsány nevét. Végül is ezért kapják a pénzüket. Még 2022 áprilisáig...





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....