Rejtett kamerás felvétel borzolja a kedélyeket: nem akármivel házal a Fidesz állítólag...

A győri MSZP helyi vezetője, Pollreisz Balázs egy kétrészes videót osztott meg, az MSZP-s hátterű Hírklikkel közösen forgatták le, ahogy állításuk szerint az egyik aktivistájuk álnéven jelentkezik arra a hirdetésre, amelyben a Stop Gyurcsány!-kampányhoz keresnek aláírásgyűjtőket. A videó szerint tabletet kapnak, és az ezen lévő címlista alapján kell dolgozni, fizetségért.

Pollreisz szerdán azt írta a videóhoz kommentként, hogy „bemutatjuk a titokban tartott programjukat és szembesítem őket az igazsággal!”





A folytatás csütörtök reggel érkezett meg, ebben a kikockázott arcú nő bemutatja az állítólagos tabletet, amit kapott, rajta az adatbázisokkal. Azt is mondta, 1200 forintot kap óránként. A videó végén bemennek a helyi Fidesz-irodába, hogy szembesítsék az üggyel. A férfi azt mondta, tudomása szerint aki az irodába bejött, az mind egy bizonyos fideszes önkormányzati képviselőnek az aktivistája.



Az MSZP-s képviselőtől a Telex azt kérte, a teljes történetet mondja el, hogyan és kivel készítették a videót: „Az irodában ülve akadtunk rá a kollégámmal a hirdetésre, a Facebook pedig olyan, hogy két kattintás után már nyilvánvaló volt számunkra – az illető megosztásai alapján –, hogy fideszes kötődésű az úr, mert győri kormánypárti politikusokat lájkolt és posztolt. Jelentkezni kellene rá, mondtuk ki, ekkor lépett be a szintén hozzánk tartozó kolléganő – őt látják a felvételen, de álnéven szerepel. Felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot, azt a videót még az én telefonommal csináltuk. A másodiknál már tudtam, hogy ez a technika kevés, azért kértem egy profi tévéstáb segítségét. A videó ugyan vágott, de természetesen a teljes felvétel megvan. Amikor a címre elmentünk, ahol az aláírásgyűjtőket gyorstalpalón kiképezik, s láttuk, hogy az egyik fideszes iroda előtt állunk, nem volt kétség, ki a másik oldal.”

A második videóban elhangzik egy fideszes önkormányzati képviselő neve, akit megkeresett a Telex. Kollégája fogadta a hívást, mert a politikus „szabadságát tölti november 3-ig”. Amennyiben elérhetővé válik, természetesen frissítjük cikkünket.

A győri Fidesz kétmondatos közleményt adott ki:

„A Hírklikken megjelent videóban és hangfelvételen szereplő személyek a győri Fidesszel nem állnak szerződéses viszonyban, annak nevében nyilatkozatot nem adhatnak. A győri Fidesznek nincs tudomása arról, hogy fizetett aktivisták segítették volna a kampányt.”






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....