Ilyet is lehet itthon: Nem megy el a meghallgatásra, ahol a vagyongyarapodásáról kérdeznék



Az V. kerület polgármestere nem fog ráérni, amikor a vagyonnyilatkozati bizottság ülése lesz.

Belvárosi ellenzéki képviselők a csütörtöki képviselő-testületi ülés előtt kezdeményezték, hogy a vagyonnyilatkozati bizottság a jövő héten vizsgálja meg Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vagyongyarapodását – írja a 24.hu. A fideszes többségű testület ülésén a Momentum képviselője, Szigeti Flóra érdeklődött a polgármesternél, hogy elmegy-e az ülésre. Szentgyörgyvölgyi a képviselőnek azt mondta, a meghívót megkapta, de kedden-szerdán nem fog ráérni.

A polgármestert azért akarják meghallgatni, mert a 24.hu korábbi cikke szerint 2018 és 2020 között 23,3 millió forint értékben vásárolt földet a Bakonyban, megtakarításai 7 millióval nőttek, tartozásai pedig 2,2 millió forinttal csökkentek. Eközben a lap szerint nagyjából csak 16 millió forint jövedelme lehetett

Szentgyörgyvölgyi a lap szerint azt mondta Szigetinek az ülésen, hogy szeretné lezárni az ügyet, mert ő mindent pontosan, aprólékosan leírt. Szerinte akkor lenne valós ez a probléma, hogyha valamit nem vallott volna be a nyilatkozatában a vagyonelemei közül. A polgármester ezt követően azt kezdte el fejtegetni, hogy a vagyonnyilatkozatával és a bakonyi földjeivel kapcsolatos érdeklődés mögött valójában pusztán pártpolitikai érdekek állnak. Azt is hozzátette, „a baloldal most egy jól működő kerület vezetését támadja, de talán ezt nem így kéne megoldani ezt, nem így kéne ezt a harcot megvívni. Lesz majd önkormányzati választás és akkor majd a szavazók döntenek”.

A Momentum egyébként a rendőrséghez fordult, azt szeretnék elérni, hogy vizsgálhassa az adóhivatal a fideszes V. kerületi polgármester különös pénzügyeit.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....