Norvégia próbálja megértetni, hogy az adomány nem jár Magyarországnak , Orbán mégis jogi lépéseket fog tenni

Nem „jár” automatikusan a Norvég Alap pénze Magyarországnak, mert az „önkéntes hozzájárulás az európai kohézió erősítéséhez”.

A Népszava információi szerint diplomáciai csatornákon keresztül ezt jelezte több országnak is az oslói kabinet a napokban, amikor tisztázni igyekezett, miért fajult el a magyar kormánnyal való vitája, illetve nem nyújt már ebben az uniós költségvetési ciklusban támogatásokat Magyarországnak, annak ellenére, hogy erről több évtizede van megállapodása az EU-val.

Az Orbán-kormány tegnap azt állította, hogy Norvégia „megsérti kötelezettségeit”, ha visszatartja a forrásokat, ezért a magyar kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány határozatot is elfogadott, amelyben rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért cserében 77 milliárd forinttal „tartozik” Magyarországnak.


Az, hogy nem sikerült megállapodni a norvég állammal, példa nélküli. Norvégiának eddig minden esetben, mindegyik országgal sikerült megegyeznie a civil pénzek elosztásáról, még a Soros Györggyel szemben hasonló ellenérzéseket tápláló lengyel kormánnyal is.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....