Felháborító amit a vas megyei főorvosnő csinált: most gyanúsítottként hallgatták ki

Nagyjából egy évvel ezelőtt jelent meg egy cikkünk arról, hogy egy kisváros főorvosa havi 50 ezer forintot szed be a krónikus osztályon fekvő idősektől, cserébe azért, hogy ne tegye ki őket az utcára.

Lapunknak nyilatkozó alanyaink arról számoltak be, hogy minden kedden borítékkal a kezükben álltak sorban a hozzátartozók a főorvosnő irodája előtt, aki a nem fizetőket telefonon hívta, rosszabb esetben az ápolásra szoruló időseket a hozzátartozók tudta nélkül hazaküldte. Riportunk készítésekor azt tapasztaltuk, hogy az érintett városban minden második ember, akit megállítottunk az utcán, tudta, hogy ez így zajlik a krónikus osztályon, sőt a főorvosnő nevét és a kért összeget is pontosan meg tudták határozni.

Cikkünk alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást indított, majd feljelentést tettek a rendőrségen, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pedig jelenleg nyomozást folytat egy Vas megyei orvos ellen vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

„A megalapozott gyanú szerint az orvos több alkalommal is pénzt kért az egészségügyi intézményben elhelyezett, ápolása alatt álló betegek hozzátartozóitól azért, hogy a páciensek hosszabb távon fekvőbeteg-ellátásban részesüljenek” - írják a police.hu közleményében.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az orvost, aki szabadlábon védekezik. A nyomozó hatóság több helyszínen végzett eljárási cselekményeket, melyek során a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékokat foglaltak le a rendőrök.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen