Gulyás Gergely egymillió új állampolgárról beszélt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar konzervativizmust a nemzet, a család és a munka kultúrájának fogalmai alkotják. Gulyás Gergely Andreas Rödder német történész Konzervatív 21.0 - A polgári Németország programja című könyvének debreceni bemutatóján arról beszélt, hogy a konzervativizmus elmélete és a mindennapi gyakorlata Magyarországon a kormányzati munkában találkozik.


A német nyelvű pódiumbeszélgetésen a miniszter a magyar kormányzat eddig elért eredményeiről szólva elmondta: Magyarországnak az elmúlt tíz évben a kedvezményes honosítás segítségével egymillió új állampolgára lett, így a nemzet fogalma Magyarországon meghaladja az országhatárokat, kiterjed a kulturális és etnikai nemzetértelmezésre, tudósított a távirati iroda.



Gulyás szerint a magyar konzervatív politikához az alacsony mértékű munkanélküliség és a szilárd versenyképesség is hozzátartozik.

Hozzáfűzte: erős állami családtámogatási rendszert hozott létre a kormány, az elmúlt tizenegy évben csaknem egymillió új munkahelyet teremtettek. tudósított a távirati iroda.

A német kormánypárt, a CDU tagjaként is tevékenykedő, a mainzi Johannes Gutenberg Egyetemen oktató Andreas Rödder a konzervativizmus fogalmáról szólva közölte: a konzervatívok a mindennapi észérvekből indulnak ki, az ideológiáktól és a szélsőségektől való tartózkodást vallják, a társadalmat pedig fontosabbnak tartják az államnál. Tapasztalatai szerint Németországban és Európában egyre inkább polarizálódik a közvélemény. Úgy vélte: aggodalomra adhat okot, hogy egyre inkább teret hódít a politikai beszédben egy baloldali, tekintélyelvű identitáspolitikai áramlat és egy ellenkezéssel feltöltött, jobboldali nacionalista irányvonal. Rödder szerint egy modern, a jövő kihívásainak megfelelő konzervatív-polgári politikára van szükség.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen