Több mint 500 milliós támogatást kapott a fideszesek kedvenc kávézóját üzemeltető cég

Tanulságos olvasmány a Batthyány Lajos Alapítvány éves beszámolója, amelyre a K-Monitor hívta fel a figyelmet. A korrucióellenes szervezet azt írta:

„Az élet körforgása: a Rogán-féle Kabinetiroda több, mint 3 milliárdot ad egy Alapítványnak, akik aztán továbbosztanak több, mint 700 milliót az Alapjogokért Központ mögött álló Kft.-nek. Akik aztán elmondják a TV-ben, hogy mennyire jó munkát végez a Kormány. Mindezt az adónkból.”

A 3,5 milliárdos kormányzati juttatás tételei közül az Alapjogokért Központ - és az azt működtető Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. - támogatása nem újdonság, van mellette azonban egy tökéletesen ismeretlen kft is: az Apriori Cultura.

Ennek tulajdonosa-ügyvezetője a cégjegyzék szerint Szalai Zoltán, a többszáz milliárd forintnyi közpénzt magába olvasztó, elképesztő ingatlanbirodalmat építő Mathias Corvinus Collegium főigazgatója. Az MCC-ra zúduló, elapadhatatlannak tűnő pénzesőhöz képest nem nagy tétel, de

egy kávézó támogatására meglehetősen nagyvonalú a Batthyány Alapítvány által kiutalt 600 millió forint.

Persze igen könnyen elképzelhető, hogy máshova is jutott az Apriori Culturának kiutalt támogatásból, de a cég egyetlen látható tevékenysége a Scruton nevű belvárosi kávézó és „közösség”.

Ami arról nevezetes, hogy rendszeresen szolgál díszletként különböző kormánypárti médiumok műsoraihoz, illetve hogy

a magyar kormány arcai gyakorlatilag influenszerként reklámozzák a helyet.

Rácz Zsófia helyettes államtitkár például ezt írta az Instán a fotó mellé még tavaly:

A @scruton_wearetheplace lesz az egyik törzshelyem, ez már biztos. ? Zseniális kávé, könyvek, amiket érdemes elolvasni és inspiráló beszélgetések a közösségi térben; mindez egy helyen. ? Gyertek a Scruton-ba, elvitelre most is kérhettek!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig ezt:

Aki egy jó - igaz most csak elvitelre fogyasztható - kávé mellé értékes gondolatokra is vágyik, annak mostantól érdemes betérnie a róla elnevezett kávézóba!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen