A betegség neve: STADION. - Orbán a WC-ről rálát a kezdőrúgásra



Budapest egy teljes évig tudna működni abból a pénzből, amit stadionépítésekre költött el az Orbán-kormány.

Az orbáni politika legismertebb szimbóluma a megmagyarázhatatlan mértékű és árú stadionépítés, ami több mint 400 milliárd forintot emésztett fel az elmúlt tizenkét évben. Orbán Viktor már az első kormányzása alatt is belekezdett a stadionépítésekbe, ekkor indult el az újpesti és a dunaújvárosi stadionépítése is.
2010 után viszont teljes gőzre kapcsolt a stadionok építése és felújítása.

A környező országokban is nagyjából ekkor, vagy kicsit korábban zajlott le egy stadionépítési és felújítási láz. De Csehországban és Szlovákiában sokkal kisebb mértékben ment ez végben, és minden esetben bevonták a magáncégeket is az építésekbe.

Az állam csak a költségek 40 százalékát állta például a cseheknél, és a stadionok számát is ahhoz mérték, hogy milyen népszerűsége van a futballnak az országban.

Ezzel szemben Orbán szinte 100 százalékban állami pénzből építették a stadionokat 2010-től kezdve. Azzal pedig egyáltalán nem foglalkoztak, hogy milyen népszerű a foci. Ennek az eredménye a több tucat üresen kongó stadion szerte az országban.
Debrecenben e 3,5 ezres átlagos nézőszámhoz építettek egy 20 ezres stadiont. Diósgyőrben sem látogatnak ki 5 ezernél többen egy hétvégi meccsre, úgyhogy ott is kong az ürességtől a 15 ezres stadion. És ott van persze a 3,5 ezres felcsúti stadion, ahol ezren alig vannak a meccseken, de Orbán legalább a WC-ről rálát a kezdőrúgásra.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy ezeket a túlméretezett épületeket nem tudja eltartani a focicsapatok nagy része. Így újra és újra állami pénzzel kell felpumpálni őket, hogy ne csődöljenek be.

De akkor mégis kinek jó ez?

Hát azoknak, akik megépítették a stadionokat. Mészáros Lőrincnek és az összes helyi Fidesz-csicska vállalkozónak, akik betegre keresték magukat a több mint 400 milliárd forintos bizniszen. Hogy miből tartják fenn az épületet, az őket már nem érdekli.

És persze jó még a sok helyi fideszes helytartónak: Kubatov Gábornak (Fradi), Deutsch Tamásnak (MTK), Tállai Andrásnak (Mezőkövesd Zsóry), Kósa Lajosnak (DVSC) és persze a Puskás Ferenc nevével undorítóan bánó Orbán Viktornak (Puskás Akadémia). Ők uralkodnak ugyanis szinte az összes hazai elsőosztályú focicsapat fölött.

Ők tudják rázni a rongyot, hogy kapott új stadiont a csapatuk, a haverjuk meg teletömhette a zsebét a stadionépítéssel. Hétvégente meg szotyiköpködés közben megbeszélhetik, hogy mit lopjanak le, vagy tegyenek tönkre az országban a következő héten. Közben pedig a magyar foci semmivel nem lett jobb az elmúlt években. Nem a beton és a pénz teszi ugyanis a jó csapatot.

Néhány év múlva már csak az üresen álló, lerohadó stadionok fognak majd emlékeztetni minket az Orbán-rendszer aljasságára, kapzsiságára és gátlástalanságára. A láncos lábú fidesznyikek kijárhatnak majd a börtönből, visszabontani a fölöslegesen túlépített stadionokat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....