Ebből botrány lesz: Milliárdos lett a hiány az állami bank egyik befektetésénél

A Chi Fu Hungarian Economic Opportunity Alap több mint 4,2 millió eurós hiánnyal zárta a 2020-as évét, ez a múlt év végi árfolyamon több mint 1,5 milliárd forint ez a jelentősnek tekinthető negatív eredménynek – írja az mfor.

A nyilvánosan elérhető információkból az derül ki, hogy a Chi Fu Hungarian Economic Opportunity Alap kínai-magyar koprodukció terméke. A Chi Fu Investment Fund Management Zrt. honlapján lévő bemutatkozó szöveg szerint az alap olyan magyarországi cégekbe való befektetésekre fókuszál. Amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek és terjeszkedési lehetőségeket keresnek.

Az alap 200 millió euróval indult, vagyis mai árfolyamon 73 milliárd forinttal, bár a honlap szerint a közeljövőben ez az összeg bővülhet. A két alapító még annyit tartott szükségesnek megjegyezni, hogy büszkék arra, Magyarország egyik legnagyobb alapját menedzselik.

Az alaptól elvárt nagyszabású célok az elmúlt 3,5 év alatt finoman szólva nem teljesültek. Sőt még az első kapavágás sem történt meg, az alap ugyanis eddig egyetlen fillért sem invesztált. Mindenesetre jelenleg a Chi Fu-nál 73 milliárd forint hever parlagon. Ez nemhogy fialna, hanem abból 13 milliárdnyi tavaly még több mint 1,5 milliárdos mínuszt is okozott az alap fenntartása, ami így, első ránézésre meglehetősen soknak és indokolatlannak tűnik.

Fotó: Pixabay





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....