Megindultak a magyarok Ausztriába: 900.000 forintos fizetés, biztosított szállás

Lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre, rengeteg szakképzett és szakképzetlen munkaerőt várnak, sok esetben egy minimális nyelvtudás is elégséges – írja a pénzcentrum.

Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord, hiszen a turisztikai főszezonra még rengeteg emberre van szüksége a szektornak. Vajon miért mehetnek a magyarok más országba dolgozni, biztos jól élünk ahogy tény ként állítanak?!

Úgy tűnik lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre. Az osztrák társadalombiztosítónál májusban több mint 98.000 magyar állampolgár volt bejelentve. Utoljára tavaly szeptemberben voltak ennyien, számuk pedig közelíti a 2020 februárjában, tehát közvetlenül a pandémia első hulláma előtt mért, több mint 101.000 főt. Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord. A turisztikai főszezonra további munkaerőre van szüksége a szolgáltatóknak, így a kint dolgozó magyarok létszáma is általában július-augusztus folyamán éri el éves csúcsát.

Fotó: MTI





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-