Kitört a botrány: Elképesztő mennyit költöttek 2021-ben Szijjártó repülőútjaira




A külügy szerint viszont csak 31 millió forintot költöttek 2021-ben a miniszter repülőútjaira.



79-szer repült az év első hét hónapjában Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, ez idő alatt pedig akkora távolságot tett meg, mintha öt és félszer körberepülte volna a Földet – összesítette a 24.hu. Szijjártó a lap szerint a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó repülőgépekkel havonta átlagosan 10–11 alkalommal repül.



A portál közérdekű adatigénylésére a Külgazdasági- és Külügyminisztérium azt írta, hogy a miniszter utazásaihoz 71-szer használta a Honvédelmi Minisztérium két Airbus A319-es gépének egyikét, vagy két Dassault Falconját. Viszont az is kiderült az adatigénylésből, hogy Szijjártó nemcsak egy, hanem két, sőt előfordult, hogy három gépet is használt egy-egy út megtételéhez.



Szijjártó a FlightRadar összesítése szerint hét hónap alatt 220 ezer kilométert repülhetett, összesen 14 napot, vagyis mintegy 336 órát töltött a levegőben. A portálnak azt azonban nem árulta el a minisztérium, hogy a gyakori repülőhasználat mennyire terheli a költségvetést. A tárca csupán részösszeget volt hajlandó elárulni, eszerint mindössze 30,9 millió forintba kerültek a miniszter útjai.



Szeptember közepén számolt be a hvg.hu is részletesen Szijjártó repüléseiről, írásunkat ide kattintva találja:





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-