Internetadó: Drágul a TV és az internet: Áremelésre kényszerül a népszerű távközlési cég Orbánék megszorításai miatt

“Gyanús, hogy pont most emel árat”.

Az Index arról számolt be, hogy a Ryanair után, a DIGI eljárását is nehezményezték a lap olvasói. Ennek oka pedig, hogy a légitársasághoz hasonlóan a távközlési szolgáltató is épp most emel árat, amikor a kormány az extraprofitadó befizetését kéri. A DIGI a lap megkeresésére ugyanakkor azt közölte, hogy a díjváltozást már május elején, jóval a kormány bejelentése előtt jelezték a fogyasztók felé.

A Ryanair utasaihoz hasonlóan a DIGI ügyfelei is úgy érzik, hogy az extraprofitadó áldozataivá váltak – derült ki azokból a levelekből, melyek csütörtök este óta szünet nélkül érkeznek az Index szerkesztőségébe.

Mint ismert, kisebb botrány robbant ki, mert a Ryanair úgy döntött, hogy az extraprofitadót az utasokkal fizetteti ki, a 3900 forintos felárat ráadásul azoktól is elkéri, akik még korábban foglaltak helyet valamelyik járatra. Az áremelés komoly felháborodáshoz vezetett. A lap összegyűjtötte a légitársaságot és a kormányt egyaránt éles kritikával illető olvasói leveleket.

Az olvasók egy része viszont nem a Ryanairre, hanem a DIGI-re borult ki, egyikük például az írta, hogy az eredetileg 3100 forintos előfizetése július 1-től már 3900 forintba fog kerülni, és szerinte az időzítés nem lehet véletlen.

“Gyanús, hogy pont most emel árat”

– jegyezte meg egyikük.

A lap arról számolt be, hogy megkeresésükre a DIGI azonban határozottan cáfolta, hogy a távközlési különadó bevezetése és a szolgáltatónál július 1-től hatályba lépő áremelés összefüggésben állna egymással.

A társaság szerint mindezt bizonyítja, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően már a május elején kiküldött számlalevelekben tájékoztatták az előfizetőket a változásokról. Egyébként az egyik olvasó által csatolt, áremelkedésekről szóló hivatalos értesítőn is május 10-ei dátum látható — jegyzi meg a lap.

Orbán Viktor május 25-én jelentette be, “nagy sikerű” intézkedését, miszerint különadót szednek be azoktól a cégektől, amelyek az elmúlt időszakban extraprofitra tettek szert. A különadók érintik a bankok, a biztosítók, a nagy kereskedelmi láncok, az energiaipari cégek és a gyógyszerkereskedők mellett a légitársaságok és a telekommunikációs vállalatok működését.

(via, index.hu)

(Kiemelt kép:denagy.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....