Hírünk a világban: Tolvajok, rossz kórházak, homofóbia – Ezekre figyelmeztetik a Magyarországra érkező turistákat

Kockázatos lett Magyarországra utazni.

Az angol, a kanadai, az amerikai és az ausztrál külügy összegezte, hogy mire számíthat az, aki Magyarországra utazik. Tolvajok, agresszív sofőrök, homofóbia, csapnivaló állami egészségügy.

Budapest tömegközlekedése “tökéletes” és “olcsó”, a közbiztonság bár általában jó, de figyelni kell a turistákra vadászó csalókra és tolvajokra, az állami egészségügyi rendszertől tartani kell, vezetni veszélyes lehet, a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást – ilyen és ezekhez hasonló intelmeket lehet találni az rtl.hu beszámolója szerint az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium oldalán, amiket azoknak címeztek, akik Magyarországra utaznának — írja a hvg.hu.

A külügyminisztériumok lopás szempontjából különösen kockázatosnak tartják a Keleti pályaudvart és környékét, valamint az 1-es és 3-as metrót, a 2-es, 4-es és 6-os villamosokat és a 7-es buszt is. És persze az olyan gyorséttermeket, mint a McDonald’s, a Burger King, vagy a Pizza Hut.

Az utakról azt írják, keskenyek, rosszul kivilágítottak, rosszul karbantartottak, az építési területeket pedig nem mindig jelzik megfelelően. Sőt:

a kanadai külügy a magyar sofőrök agresszivitására és felelőtlenségére is külön felhívja a figyelmet.

A melegeknek írott figyelmeztetésben leírják, hogy ugyan a magyar törvények nem tiltják az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, de a magyar társadalom nem annyira elfogadó a melegekkel szemben. A brit külügy úgy fogalmaz: a fővároson kívül “nem várt figyelmet okozhat”, ha nyíltan mutatják ki érzelmeiket.

Az ausztrálok arról írnak, hogy van homofóbia Magyarországon,

valamint előfordulnak “zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”, a kanadaiak pedig hozzáteszik, hogy az “LMBTQ utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit”.

(via, rtl.hu / hvg.hu)

(Kiemelt kép: atlanticcouncil.org)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....