Lakatos Márk: A focisták is tejeljenek!

A katát kinyíró kormányt az nem zavarja, hogy a focisták évi 500 millió forintos bevételig szinte alig fizetnek adót. Ha őket nem is, az emberek többségét biztosan fogja irritálni, ha megtudják. Lakatos Márk ezért a TikTokon osztott meg egy videót, amiben azt követeli: a focisták is tejeljenek.

A fideszes parlament szavazta meg, hogy az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvény módosításával az élsportolóknál 250 millió forintról 500 millió forintra emelkedhet az ekhós bevételi határ.

Ez azt jelenti, hogy az országos sportági szakszövetség, országos sportági szövetség első osztályú versenyrendszerében induló sportszervezet hivatásos sportolója évi 500 millió forintos bevételig választhatja az ekho szerinti kedvezményes közteherviselést

– olvasható a 24.hu cikkében. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató nem fizet közterhet, amivel a béres kifizetéshez képest 8,75 millió forintot spórol havonta.

Az ekhós sportoló adója pedig csak 15 százalék, amivel 7,7 millió forinttal több marad nála, mintha bérként adózna. Éves szinten ez összesen több mint 197,5 millió forint adómegtakarítás

– számolta ki a 24.hu.

Egy élsportoló több százszor többet keres, mint egy átlagos, bérből élő magyar, de a katát kinyíró kormányt ez nem zavarja. Erre reagált Lakatos Márk azzal, hogy a focisták is tejeljenek!

A stylist arról beszél a videóban, hogy nyilván jobban bejönnek neki a focisták, mint a katás fodrászlányok, de egyvalami nagyon nem kóser:

a Fidesz most 450 ezer Katást tett gyakorlatilag földönfutóvá egy rendelettel, miközben az NB I-es focisták 500 millió forint éve jövedelemig gyakorlatilag alig adóznak valamit.

Vajon miért, csak azért, mert apu kedvencei? – teszi fel a kérdést lakatos.


@lakatosmarkstyle


Adózhatnak a focisták nálam is természetben! ????✌️ #foryouba #nekedbe #fy #csillagszóró #foci #futball #kata #sick #magyartiktok


♬ eredeti hang – Lakatos Márk









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....