Varga Mihály lelkendezik, szerinte brutálisan hasít a magyar gazdaság - nem vicc...

Büszke a “teljesítményre”.

Varga Mihály Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben az Európai Bizottság tagállami GDP-jelentéséről adott hírt. A pénzügyminiszter örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az EU-átlagnál magasabb GDP-növekedésre számít Magyarországon az EB. Azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a hazai gazdaság sokkal rosszabbul teljesít az átlagnál, így van honnan növekedni.

A tárcavezető bejegyzését alább idézzük:

“?Az Európai Bizottság javította a magyar gazdaság idei teljesítményére vonatkozó előrejelzését, 3,6% helyett 5,2%-os gazdasági növekedést várnak Magyarországon.

☝️Azonban a háború és az elhibázott szankciók a legtöbb előrejelzés szerint hamarosan recesszióba taszítják Európa gazdaságát. ?A célok világosak: a magyar gazdaságnak a romló környezetben is meg kell állnia a helyét, a stabilitást meg kell őrizni, a munkahelyeket meg kell védeni, az ország energiaellátását biztosítani kell.

??Azon dolgozunk, hogy a költségvetés az államadósság és a hiány csökkentése mellett is maradéktalanul biztosítsa az ehhez szükséges forrásokat.”

(Varga Mihály/Facebook)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....