Már külföld is erről cikkez: Óriásfelirattal üzentek Mészárosnak és Orbánnak a Balatonon...

A tó kisajátítása ellen küzdenek.

Gumimatracokból rakott ki óriásfeliratot a Párbeszéd néhány politikusa és aktivistája. “A Balaton mindenkié” — üzenték a NER-oligarcháknak és az őket mozgató Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Az akcióban a kispárt két társelnöke, Szabó Rebeka és Tordai Bence is részt vett. Közlésük szerint a NER-kegyeltek egyre nagyobb mértékben teszik rá a kezüket a Balatonra, és a környezetrombolás is egyre nagyobb méreteket ölt.

Azt is megjegyezték, hogy

az Orbán-kormányhoz közeli befektetők körbeépítik a tópartot,

figyelmen kívül hagyva a környezetvédelmi és építési szabályzatokat. Azt is nehezményezik, hogy a luxusturistákat kiszolgáló kempingek, szállodák és jachtkikötők száma folyamatosan nő, azonban a magyar családok és a közemberek számára folyamatosan csökken a Balatonhoz való hozzáférési lehetőség.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd elnökségi tagja és soproni önkormányzati képviselője arról számolt be, a nagy tavak érdekében kampányt és aláírásgyűjtést indítottak, ugyanis hiába állították le a Fertő tavi beruházást pénzügyi okok miatt, a környezeti károkozás így is jelentős. A tatai Öreg-tó partja is veszélybe került szállodaépítés miatt, illetve a Velencei-tó vízszintje is nagyon alacsony az aszály miatt.

“A Párbeszéd teljes szemléletváltozást követel a tavainkat illetően. Az elsődleges szempont csak a környezet védelme lehet, és nem az, hogy NER-vállalkozók zavartalanul tömhessék meg a zsebeiket.

A Balaton nem lehet oligarcháké és spekulánsoké, mert a Balaton mindenkié“

— fejezték ki.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....