Mikor megy börtönbe a négy éve elítélt balmazújvárosi polgármester???

Már egy ideje ott kéne lennie.

Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára nem tudja, mikor vonul börtönbe a volt balmazújvárosi polgármester, Veres Margit. A polgármestert 2018 áprilisában hivatali vesztegetés elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, de azóta sem vonult börtönbe. A büntetés elhalasztását maga Völner Pál, a korrupcióval gyanúsított volt államtitkár rendelte el.

Vadai Ágnes írásbeli kérdésére Répássy Róbert azt válaszolta, hogy egyrészt az elítéltek büntetés-végrehajtásának megkezdéséről a tárca

nem rendelkezik információval,

másrészt egyedi ügyekben semmilyen felvilágosítást nem adhat, tekintettel az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő jogára.

A DK politikusa szerint pikáns, hogy Völner Pálnak ugyanazért, hivatali vesztegetés elfogadásért kell felelnie, amiért Veres Margitot 5 év börtönre ítélték.

Vadai Ágnes arra is választ várt volna, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben, miért nem döntött még a köztársasági elnök a kegyelmi ügyben, ez hogyan egyeztethető össze a jogbiztonság, a tisztességes
jogalkalmazás, joggyakorlás fundamentális alapelvével? Arra is kíváncsi lett volna, hogy a kegyelmi döntés elmaradása miatt megállapítható-e bárkinek a mulasztása, felelőssége, ezzel kapcsolatban volt-e vizsgálat, eljárás. Ha nem indult vizsgálat, mi az oka?

Répássy Róbert azt is megválaszolatlanul hagyta, hogy Vadai szakmai véleménye szerint az ilyen nyilvánvalóan szándékosan diszkriminatív, szelektív és jogellenes, totálisan és megengedhetetlenül szubjektív eljárásrend mellett, ahol egyes esetekben a gyors döntéssel, máskor pedig épp a döntés szándékosan indokolatlan elhúzásával az állampolgárok között egyértelműen

a jogtalan előny és hátrányokozás céljával

különbséget téve szélsőségesen különböző módon járnak el, nem sérül-e, és hogyan érvényesül következetesen és töretlenül a törvény előtti egyenlőség, az egyenlő elbírálás jogelve.

(via 24.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....