Eldőlt: A Fidesz távozásánál nincsen ma fontosabb nemzeti érdek Magyarországon!

Orbánék miatt került válságba az ország.

Az Orbán-kormány a rendszerváltás utáni Magyarország legbrutálisabb megszorítási csomagját fogja bevezetni ezekben a hetekben — jelentette ki Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció politikusa parlamenti felszólalása elején hétfőn.

“Rezsiemelés,

a KATA letörlése,

áthárított különadók,

és munkahely megszüntetés”

— sorolta Vadai Ágnes.

“Ez a kormány a megszorítások, az adóemelések, a rezsiemelés és a tömeges munkahely megszüntetés kormánya!”

— hangsúlyozta.

Vadai Ágnes elmondta, 2010 után történelmi lehetőség hullott a kormány ölébe, hogy teljesítsék a magyarság ezer éves álmát, hogy Európához csatlakozhassunk, hogy felzárkózhassunk végre Európához. Hozzátette, a világgazdaság ebben az időszakban kilőtt, folyamatos volt a gazdasági növekedés, — mint mondta — az Európai Unió pedig nem dézsával, hanem tartálykocsival öntötte hazánkra az uniós forrásokat.

Vadai hozzátette, csak pár lépésre voltunk attól, hogy össze tudjuk hasonlítani Magyarországot az európai országokkal. “Önök azonban valami egészen más dologra készültek” — mondta.

“Előbb elkezdték felszámolni a demokráciát, megszálltak minden intézményt, írtak saját maguknak alkotmányt, meg írtak maguknak egy választási törvényt és mindezt azért, hogy önök ellopják az Európai Uniós pénzeket! Egész egyszerűen kirabolták Magyarországot!”

— hívta fel a figyelmet.

Vadai Ágnes elmondta, az Orbán-kormány tudatosan gyengítette a forintot is, hogy ebből hasznot húzzon a Fidesz milliárdos elitje, amivel együtt a multik is jól jártak.

“A 265 forintos eurótól eljutottak 417 forintos euróig”

— mutatott rá a politikus az Orbán-kormány tragikus gazdasági teljesítményére.

“Így aztán meg is kapjuk az összeomlás képletét: orbáni infláció, plusz harmat gyenge forint, plusz magas államadósság, plusz magas államháztartási hiány, plusz az uniós pénzek felfüggesztése, egyenlő gazdasági válság, megszorítások és adóemelések”

— fogalmazott, kiemelve,

a Fidesz morális válsága mára az ország gazdasági válságává nőtte ki magát.

“Jön az 1500 forintos kenyér, meg a 2000 forintos piros paradicsom, nem sárga. Félmillió embernek már most megszüntették a megélhetését a KATA eltörlésével, de Orbán Viktor kihirdette, hogy ennél sokkal több munkahely meg fog szűnni Magyarországon. Százezer forintokkal fog nőni a családok rezsikiadása és egyre több olyan család lesz, ahol ki fogják kapcsolni a gázt és a villanyt – nesze neked családtámogatás – és drámaian meg fog emelkedni azon nyugdíjasok száma, akik egy tisztességgel végigdolgozott élet után a saját fűtetlen lakásaikban és házaikban fognak megfagyni”

— mondta Vadai Ágnes.

Vadai ez után kitért arra, hogy 650 ezer forinttal emelték meg a miniszterek fizetését, “akik be se jönnek”, majd az augusztus 20-i gigantikus tűzijáték költségeit említette, amit az Orbán-kormány tíz évre titkosított, továbbá megjegyezte, hogy még az idén 1 milliárd forintot fog kapni a Novák Katalin alá tartozó Köztársasági Elnöki Hivatal is.

“De ami igazán vérlázító, hogy 14 milliárd forint támogatást adnak boszniai szerb vállalkozásoknak, miközben a magyar vállalkozások rezsijét megemelték és számolatlanul öntik a határon túli magyarokra a pénzt”

— hangsúlyozta a politikus.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-