Kitört a botrány: bevitték a parlamentbe a tüntetők petícióját

Csak pislogtak Orbán katonái.

Nekem nagyon szórakoztató, hogy 2006 után önök azt mondják, hogy amikor valaki kiáll a megszorítások ellen és a politikai hazugságok ellen, az kihasználja a népet mert, hogy önök is ezt tették annak idején — jelentette ki Jámbor András, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője parlamenti felszólalása elején hétfőn.

Jámbor hozzátette: nem az a megoldás erre a gazdasági válságra, hogy “tüntetőket sokkolóznak a Margit hídon”. Igen, gazdasági válság van, de ez nem a háborúval kezdődött és nem is azzal fog befejeződni — fogalmazott a politikus.

“A kérdés az, hogy miért egyedüliként minket érint a régióban ez a gazdasági válság úgy, hogy a nyár közepén egyik napról a másikra brutális megszorító intézkedéseket kell bevezetni. Azért érint minket durván ez a válság, mert önök, mondjuk úgy, hogy elrontották. Nem kicsit nagyon”

— mondta a képviselő, majd rámutatott az orosz energiafüggőség kérdésére.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a kormány ugyan megígérte, hogy csökkenti függőségét Oroszországtól, ám 2010 óta ezt fokozatosan növelték, “aminek az egész ország issza meg a levét”.

Önök leértékelték a forintot, ami most brutálisan növeli az inflációt és az energiaárakat, azt a hasznot pedig, amit a nagy cégek húztak az elmúlt években, most a néppel fizettetik.

Önök a Covid idején, nem segítettek pénztámogatással a vállalkozásokon, a népen, e helyett idén tavasszal a gazdaságban hasznot nem húzó választási osztogatásra hitelt vettek fel és óriási pénzeket költöttek el úgy, hogy óriási lyukat ütöttek a költségvetésen.

Önök a korrupciójuk megvédésében vívnak szabadságharcot az EU-val, nem a magyar dolgozók védelmében és e miatt nem jönnek azok az EU-s források, amelyek létfontosságúak lennének a magyar gazdaságnak. Erről pedig hazudtak végig a kampányban és hazudnak most is.

“Azt hazudták nem lesznek megszorítások, azt hazudták, hogy marad a KATA, azt hazudták marad a rezsicsökkentés, most pedig egy szép nyári hét alatt pánikba kergették a magyar lakosságot!”

— fogalmazott Jámbor András, aki hozzátette, nem azért tüntetnek minden nap ezren Budapest utcáin, mert nincs jobb dolguk, hanem a kormány elrontott politikája és megszorításai miatt tiltakoznak.

Jámbor András parlamenti felszólalásának végén átnyújtotta a tüntetők petícióját Orbán Viktor kormányfő és a kormányzó párt részére. Jámbor Andrástól a parlamentben Dömötör Csaba államtitkár vette át a petíciót.

Videó:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....