Az ország legkorrektebb városa? - lefújják a tűzijátékot, inkább segítenek a rezsi károsultaknak

Úgy döntöttek, inkább segítenek az embereknek.

Úgy döntöttek, inkább tanácsadást nyújtanak a KATA-törvény és a rezsinövelés áldozatainak, és így a környezetet is védik.

Hamar a lényegre tért új Facebook-bejegyzésében Salgótarján ellenzéki polgármestere, Fekete Zsolt, aki azt írta:

“Az elmúlt másfél hét országos eseményeit követően úgy döntöttünk, hogy augusztus 20-án nem rendezünk tűzijátékot”.

A kormányzat pár hete közölte, minden eddiginél nagyobb és elsöprőbb tűzijátékot rendez Budapesten az állami ünnepen, aminek költségeit sokáig nem akarta az állam nyilvánosságra hozni (majd közölték, 1,65 milliárd forintba kerülnek a rakéták maguk). A méretes költekezés elég visszásnak hat sokak számára azok után, hogy

a rossz gazdasági helyzet miatt a kormány feladni látszik a rezsicsökkentést, adóteher-növekedést rótt a kisvállalkozásokra, de komoly építési projekteket is leállított.

“Tisztelt Salgótarjániak!

Az elmúlt másfél hét országos eseményeit követően úgy döntöttünk, hogy augusztus 20-án nem rendezünk tűzijátékot.

Helyette adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szervezünk azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek. Valamint tanácsadó konzultációs foglalkozásokat szervezünk azoknak a salgótarjániaknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint. Ezek során javaslatokat fogalmaznak meg szakembereink arra vonatkozóan, hogy a különböző típusú lakóingatlanokban hogyan lehet spórolni az árammal és a gázzal.

El kell mondjam, hogy az augusztus 20-i tűzijáték évek óta kérdésként merül fel köreinkben a környezettudatosság miatt is. A robbanószerekben mérgező vegyületek, egészségkárosító anyagok vannak, emellett a felszabaduló gázok erős környezetszennyező hatással bírnak.

Mindannyian tudjuk azt is, hogy számos háziállat, kisállat szenved el komoly traumát a tűzijáték rövid időtartama alatt, és akkor még a környékünk vadvilágáról nem is beszéltünk.

A tanácsadások időpontjairól jövő héten értesíteni fogjuk a lakosságot minden lehetséges fórumon, ezek helyszíne a József Attila Művelődési Központ lesz.

Augusztus 20-án a 21.45-kor kezdődő lézershow-t megtartjuk”

— írta a polgármester.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....