Újabb iskola botrány: 6 tanár mondott fel egyszerre, elegük lett

Kérdés, tudják-e pótolni őket.

“Most recseg a felépítmény, hat kollégánk lép új útra, mert mennie kell. Soha nem történt ilyen, egy sem volt, kettő sem, akit pótolni kellett” — írta Alkonyi Krisztina, a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola igazgatója hétfőn közösségi oldalán.

A Budaörsi Info megjegyzi, hogy több alkalommal volt már Budaörsön is sztrájk és polgári engedetlenség is annak érdekében, hogy megoldást találjanak a tanárok helyzetére, bérezésére, ebben az általános iskolában

legutóbb márciusban.

“Ekkor a tanárok polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. Nem vették fel a munkát, nem folytattak oktatási, nevelési tevékenységet”

— emlékeztet a lap.

Az igazgató teljes bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„VÁLSÁGJELEK…

Lee Iacocca szerint ‚Egy teljesen racionális világban csak a legjobbjaink mehetnének tanárnak, a többieknek be kellene érniük valami kevesebbel.’

Ezt mi mélyen hisszük: akik maradunk, akik a következő tanévet tervezzük, akik nyáron is levelezünk diákjainkkal, akik Nekik gyűjtjük az életet, hogy ősztől újra adhassunk, akik nem moralizálunk és panaszkodunk, hanem percenként döntéseket hozunk – bírjuk-e még… de most recseg a felépítmény, 6 kollégánk lép új útra, mert mennie kell. Soha nem történt ilyen, 1 sem volt, 2 sem, akit pótolni kellett.

A Kesjár jó hely, felhatalmazással élnek értékes tanárai, munkatársai, a diákok belülről vezérelt, okos fejek, jó arcok, egyediek és közösségiek – jó itt.

Vigyázunk egymásra.

Van, aki tanítana nálunk kémiát, fejlesztene tanulásban akadályozottakat? Nézelődjetek, kérdezzetek, van-e, aki közénk lépne?

Hálásak volnánk…”





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-