Tóth Gabi lesz a kultúránk? Atyavilág, hova jutunk? - nem mindennapi kritika jelent meg

Hangot adott véleményének.

Kajdi Csaba erős véleményt fogalmazott meg arról, mennyire nem nézi jó szemmel, hogy be akarják zárni az Átrium Színházat. Szerinte az igazán jó darabokat és társulatokat nem támogatja az állam.

Beszámoltunk róla, hogy az Átrium Színház kénytelen bezárni, ugyanis nem kapták meg a várt 225 millió forintos állami támogatást, így pedig olyan népszerű daraboktól is búcsúznia kell a nézőknek, mint az Őrült nők ketrece vagy az Igenis, miniszterelnök úr!,

melyeket összesen több mint négyszázötvenezer alkalommal játszottak.

A főváros egyik legkedveltebb színházában rengeteg neves művész – így például Stohl András, Hevér Gábor, Hernádi Judit, Bereczki Zoltán vagy Alföldi Róbert – állt színpadra. Alföldi Róbert nyíltan kifejezte nemtetszését az üggyel kapcsolatban, és támogatásra kérte a színházrajongókat, mert úgy gondolja, közös erővel sikerülhet egy újabb évadot lehozniuk.

Ezt követően Molnár Áron szintén hangot adott annak, hogy az államnak igenis feladata, hogy életben tartsa a kultúrát, ugyanis a közönségnek van rá igénye, és a szakmában dolgozók vért izzadnak azért, hogy fennmaradhassanak.

Kajdi Csaba is leplezetlen őszinteséggel mondta el a véleményét az üggyel kapcsolatban, amiről korlátozott ideig elérhető Instagram-történetet tett közzé. Többek között, Márai Sándor szavaival élve, közölte, hogy

olyan világ jön, amiben mindenki gyanús, aki szép, tehetséges és jelleme van.

“Az Átrium Színház egy fillér támogatást nem kapott… Nyilván anyukám, az Alföldi Robival meg az Őrült nők ketrecével kihúzták a gyufát, mint ahogy a Pintér Béla Társulat is! Az a lényeg: minden, ami egy picit megmozgat, egy picit elgondolkodtat, azt eltöröljük a föld színéről…”

— fogalmazott, arra utalva, hogy csak azokat a kulturális helyszíneket és darabokat támogatja az állam, amelyek az ő gondolatviláguknak megfelelnek.

“Egyetlen egy dolog van, amit tehetünk, semmi más. Ha igényünk van még a kultúrára, el akarunk menni, és nem félünk elmenni olyan színházakba, amiknek a hatalom azt mondta, hogy taka,

akkor társadalmi összefogással nekünk kell fönt tartani, támogatni”

— fogalmazta meg kérését a követői számára majd hozzátette:

“Tóth Gabi lesz a kultúránk? Atyavilág, hova jutunk? Én Pintér Bélát akarok meg Alföldi Robit! Azt, hogy pezsegjen, és sziporkázzon a kultúra”

— tette fel kérdéseit Kajdi Csaba, aki úgy véli, muszáj, hogy a tehetség utat törjön magának.

(blikk.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....