Durva előrejelzés: az EU csődközelbe jut, Magyarország gazdasági növekedésre készül

Ispániában sej-haj, de jó!

“A kormány célja, hogy a magyar gazdaság az európai recesszió mellett is képes legyen növekedést elérni, amelyhez jó alapot ad hazánk elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye” — jelentette ki a pénzügyminiszter a Vajda-Papír Kft. 16 milliárd forintból kialakított új gyáregységének keddi átadásán Dunaföldváron.

Varga Mihály azt állította, a kormány változatlanul támogatja a külpiacokon is helytállni képes, az ellátásbiztonságot erősítő vállalatok beruházásait. A kedden elfogadott 2023-as költségvetésben elmondása szerint erre a célra is rendelkezésre állnak a szükséges források.

“Az előrejelzések szerint az orosz-ukrán háború és az elhibázott szankciók hamarosan válságba taszítják Európa gazdaságát, ezért úgy kell gazdálkodni, hogy hazánk a romló világgazdasági környezetben is megőrizze növekedési képességét” — jelentette ki.

Varga a Vajda Papír beruházásának átadásán elmondta, Magyarországon a háztartás-higiéniai papírtermékek mintegy 55 százalékát ez a cégcsoport állítja elő. E termékkör exportjának csaknem háromnegyede is a vállalat nevéhez fűződik.

“A mostani, 16 milliárd forint összértékű fejlesztés – melyet a kormány 5,5 milliárd forinttal támogatott – biztosítja Magyarország önellátást higiéniai papírtermékekből és 600 munkahely megtartása mellett 50 újat is teremt” — mondta a tárcavezető.

(MTI korrigálva)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....