Varga Mihály megdöbbentő beszéde: biztató számokról beszélt, az elemzők csak kapkodják a fejüket

Lassan világelsők leszünk.

“Válságok között a cél továbbra is az országépítő munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán való tartása” — jelentette ki Varga Mihály Tiszafüred városnapi díjátadó ünnepségén.

A csütörtökön kiadott közlemény szerint a pénzügyminiszter arról beszélt, a kormány a jelenlegi igen nehéz helyzetben azért dolgozik, hogy kivédje a háború hatásait, megóvja az emberek biztonságát és az “elért eredményeket“. “Jövőre is támogatjuk a családokat, a munkahelyek létrejöttét, az adócsökkentést, a beruházások megvalósítását, a települések fejlesztéseit.

Ennek megfelelően dolgoztuk ki a jövő év költségvetését is. Ebben a kormány számol a bevezetett brüsszeli szankciók hatásaival, a háború okozta energiaválság következményeivel, a háborús inflációval és az Európában kibontakozó gazdasági válsággal” — mondta Varga Mihály.

A miniszter elmondása szerint jövőre is fennmaradnak a családokat érintő adó- és járulékkedvezmények. Folytatódik az otthonteremtési program is, megmarad a 13. havi nyugdíj, a nyugdíjprémium és az infláció mértékének megfelelően a nyugdíjak tovább emelkednek a következő évben.

A tárcavezető azt mondta, emelkednek az egészségügy és az oktatás működésére és fejlesztésére rendelkezésre álló források is, valamint 2023-ban is folytatódnak az önkormányzati beruházásokat támogató programok, azaz a modern városok program és a magyar falu program. Varga

azt állította, Magyarország elmúlt éveit “kimagasló teljesítmény” jellemezte.

“Igen gyorsan álltunk fel a járványt kísérő válságból, 2021-ben már 7,1 százalékos volt a növekedés, ami az idei év első negyedévére 8,2 százalékra emelkedett. A munkában állók (értsd: munkaviszonyban lévők — a szerk.) száma is

rekordot döntött,

és a jövedelmek is jó ütemben nőnek.

Nem haladhatunk előre anélkül, hogy biztosítanánk a fejlődés lehetőségét minden térség számára, tudva, hogy erős vidék nélkül nincs erős Magyarország” — fogalmazott.

Jász-Nagykun-Szolnok megye eredményei szerinte igen jók, az egy főre jutó GDP az elmúlt évtizedben megduplázódott, 140-ről 164 ezerre emelkedett a dolgozók száma. A tiszafüredi fejlesztések értéke 2018 és 2022 között csaknem elérte a hétmilliárd forintot, megújultak a város létesítményei, az infrastruktúrája és új szolgáltatások jöttek létre — olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.

(MTI korrigálva)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....