Gulyás Gergely bejelentette mi az amiben engednek az EU-nak - érdekes részletek

Azért hozzátette, hogy nem értenek egyet vele.

A helyreállítási alapról való megegyezés már csak az Európai Bizottságon múlik, miután a kormány elfogadta a bizottság álláspontját a vitás kérdésekben

– állította Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Pénteken mi is megírtuk, hogy látványosan vége lett a magyar kormány keménykedésének, és Orbánék egyre több brüsszeli igényt hajlandóak teljesíteni.

Ezt részben az magyarázhatja, hogy egyre kevesebb idő van a megállapodásra a helyreállítási alap pénzeiről, ami nagyon jelentős összeg a magyar költségvetés szempontjából, másrészt pedig

a forint gyengüléséhez

is hozzájárul, hogy Magyarország az EU egyetlen tagállama, amelyik kérne az újjáépítési alapból, de még nincs jóváhagyott terve. Emiatt a befektetők kockázatosabbnak látják Magyarországot a többi európai országnál.

Gulyás elmondása szerint a bizottságnak elküldött válaszban mind a négy olyan területen, ahol a testület előrelépést várt,

elfogadták a bizottság álláspontját.

“Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e vagy sem az Európai Bizottság felvetésével”

– mondta a miniszter, kiemelve: ezeknek a kérdéseknek a jelentősége lényegesen kisebb mint annak, hogy Magyarország végre megkapja azokat a pénzeket, amelyek az uniós szabályok szerint nekünk járnak.

Érdekesség, de míg korábban a kormány és Gulyás maga is többször arról beszélt, hogy Brüsszel a “gyermekvédelminek” nevezett homofób törvény miatt nem biztosította az uniós forrásokat Magyarország számára, addig ez a szempont az MTI leirata alapján már egyáltalán nem került szóba az interjúban.

Gulyás mindenesetre most úgy látja, hogy miután minden olyan kérdésben, ahol eddig viták voltak, a bizottság álláspontját elfogadták, ezért úgy gondolják, hogy a technikai lezárása van csak hátra a megegyezésnek és utána a megállapodás aláírható.

(via 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen