Bréking: Kirúgták egy fideszes újság majdnem teljes szerkesztőségét

Beindult a spórolás a propagandán?

Egy péntek délelőtti szerkesztőségi ülés után több újságírót is elbocsátottak a Promenád24 nevű hódmezővásárhelyi fideszes portáltól — értesült a Média1 a szintén hódmezővásárhelyi hodpress.hu-tól.

Az üggyel kapcsolatban megkeresték Pongrácz Tamást, a promenad.hu-t kiadó Csanád Média Kft. ügyvezetőjét, valamint a Promenád24 főszerkesztőjét, Pintér M. Lajost, helytállóak-e az értesülések.

Megkérdezték, összesen hány kollégát érint az intézkedés, illetve hogy gazdasági vagy egyéb oka van-e döntésnek. Rákérdeztek arra a városban keringő információra is, hogy igaz-e, hogy megszűnik a portál.

A szerkesztőség megerősítette az elbocsátások tényét,

de azt nem írta meg a Promenad24.hu, hogy összesen hány embert érint.

Olyanokat írtak, hogy “a romló gazdasági környezet, a szűkülő reklám- és médiapiaci lehetőségek meghatározzák a lap lehetőségeit”, és ezért “kiváló szakemberekkel” kellett most megszakítaniuk a közös munkát.

“Olyan kollégákkal, barátokkal kellett megszakítaniuk az együttműködést, akik „rengeteget tettek a vásárhelyiek tájékoztatásáért, akikkel megtisztelő és fantasztikus volt együtt dolgozni az elmúlt években”

— válaszolták a kormánypárti helyi laptól, hozzátéve, remélik, hogy lesz még lehetőség velük együtt dolgozni.

“És bár a szerkesztőségünk ma kisebb lett, holnaptól értük is dolgozunk, a Promenad24 pedig ugyanaz a sajtóorgánum lesz, amit együtt létrehoztunk, és amit megszerettek az olvasóink”

— közölte a Promenad24.hu szerkesztősége.

A szerkesztőség teljes válasza a hodpress.hu oldalon olvasható. Ebből az is kiderül, hogy olyanokat is írt válaszában a Promenád24, hogy ők (az önkormányzati fenntartású Hodpress.hu-val ellentétben) piaci alapon működtek, nem adóforintokból, de amúgy a hodpress.hu ezt vitatja, mivel például az állami NIF Zrt.-től is kapott pénzeket eddig a kormánypárti lap, ahol most a nagy elbocsátás van.

2021-ben még jelentős árbevétel jött össze a Csanád Média Kft.-nél. A hodpress.hu a Promenad24.hu-t működtető Csanád Média pénzügyi adatai alapján azt is írja, hogy “talán lenne miből átvészelni a »drasztikusan romló gazdasági környezetet, a szűkülő reklám- és médiapiaci lehetőségeket« Hódmezővásárhely kormánypárti orgánumainak”.

Mint korábban kiderült, az áprilisi országgyűlési választások, az újabb fideszes kétharmad óta számos kormánypárti kötődésű médiumnál volt nagy elbocsátás. A kormánypárti Mediaworks megyei lapjainál például egymás után rúgják ki az emberek jelentős részét. Továbbá felszámoltak lapokat is, például ilyen a City7 újság és FourFourTwo. Utóbbi különösen érdekes, ugyanis a focis magazin főszerkesztője Szöllősi György volt, aki Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, miközben a lapot a miniszterelnök is támogatta.

Nem csak a kormánypárti sajtóban hozott elbocsátást a választás végeredménye, tömeges elbocsátás indult a Jobbik-közeli N1TV-nél és az Alfahírnél is.

(via media1.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....