Orbánnak döntenie kell: nem akárkik követelik, hogy álljon a történelem jó oldalára

Felszólították Orbánt, hogy viselkedjen valódi európaiként.

Több tucat EP-képviselő, köztük néppárti politikusok is, levélben kérik Orbán Viktortól, hogy ne ukránok élete árán valósítsa meg saját politikai érdekeit – írja a Szabad Európa.

“Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával.

Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként”

– áll a levélben.

A képviselők nem értik, hogy Orbán miért igyekezett hátráltatni és lassítani az orosz kormány elleni hatodik szankciós csomag elfogadását, megtörni az uniós egységet és gyengíteni a szankciókat. Elvárják ugyanis, hogy amikor a demokratikus világ egységes Ukrajna és az ukrán emberek támogatásában, akkor a magyar miniszterelnök és kormánya is tegyen így.

Szerintük azonban Orbánnak eddig fontosabbak voltak a gazdasági előnyök és személyes politikai érdekei, mint az ukránok élete. A képviselők kiemelték azt is, hogy Orbán Viktor az utolsó pillanatban megvétózta Kirill orosz pátriárka szankcionálását, amivel kapcsolatban úgy látják, hogy Kirill tovább fog buzdítani a bűncselekmények támogatására, ártatlan ukrán gyerekek meggyilkolását is beleértve.

A képviselők szerint az Európai Unió a béke, az együttműködés és az egység erősítésére jött létre, amely egység az, amitől a szövetség minden krízisből megerősödve jött ki, az aláírók szerint most is ez lesz a helyzet.

“Ukrajna Európa” – szögezték le a levélben. Az ország megérdemli teljes támogatásunkat, mivel gyorsan fogadják el az európai irányultságú reformokat és védik az európai demokráciát és értékeket az orosz zsarnoksággal szemben. A teljes támogatáshoz hozzátartozik az uniós tagjelölti státusz is a képviselők szerint.

Ezért – egy olyan uniós ország vezetőjeként, amely még mindig gyógyul a szovjet diktatúra okozta sebekből – arra szólítják a magyar miniszterelnököt, hogy őrizze meg az európai egységet,

és álljon a történelem jó oldalára.

(via, szabadeuropa.hu / 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-