Kiderült: Egymillió lőszert vesz az adóhivatal, hogy tudjanak gyakorlatozni a pénzügyőrök

Közbeszerzési eljárást folytattak le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek nyertese, a Milipol Zrt. nettó 79,5 millió forintért szállíthatja le a kért egymillió darab lőszert, ha a fizetéshez szükséges forrás a NAV rendelkezésére áll majd.

A lőszerekre azért van szükség, mert a NAV pénzügyőrei jogosultak fegyverhasználatra, a gyakorlatozáshoz azonban a lőszert a hivatalnak kell biztosítania — számolt be róla az Átlátszó.

Fegyverzeti alapellátás-lőszer beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

“A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény, a pénzügyőri intézkedések és a kényszerítőeszközök alkalmazásáról, valamint az elfogott, előállított, őrizetbe vett és fogva tartott személyek őrzésének és kísérésének eljárási szabályairól szóló rendelet szerint a pénzügyőr jogosult a jogszerű (és szakszerű) fegyverhasználatra”

— írták.

A biztonságos fegyverhasználathoz azonban szükséges

a lőkészség elsajátítása,

begyakorlása,

a fegyver megfelelő használatához pedig elengedhetetlen feltétel a szituációs lőgyakorlatok,

valamint az ezekhez a lőgyakorlatokhoz szükséges lőszermennyiség biztosítása.

Ebből kifolyólag hozták tető alá azt a közbeszerzési eljárást, amelynek tárgya

egymillió darab 9 milliméteres Luger lőszer beszerzése.

A kiírásra öt cég jelentkezett: a HM Arzenál Elektromechanikai ZRt., az S.C. Material Group S.R.L., a HTI Haditechnikai Intézet Kft., a Vadász és Hajós Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Milipol Zrt. nyújtott be árajánlatot. Ez utóbbi lett a nyertes

nettó 79,5 millió forinttal.

A tájékoztató szerint a felek július 22-én kötöttek szerződést, onnantól számítva kilencven napja van az adóhivatalnak, hogy értesítse a nyertes Milipolt a pénzügyi fedezet rendelkezésre állásáról. Amennyiben ez nem történik meg, mert nem kap pénzt erre a NAV, a szerződés nem lép életbe.

(atlatszo.hu / index.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-