Megugrott a benzinkanna-eladás: Így játsszák ki a kormányt és a megszorításokat a magyarok

Leleményes.

Mivel augusztus eleje óta csak magánszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot, az élelmes magyarok meg is találták a megoldást. A jelek szerint ismét hódít benzinleszívás, az áttöltéshez használt termékek eladása legalábbis egy hazai webáruházban a többszörösére nőtt.

Közösségi oldalakon egyre több bejegyzés tanúskodik arról, hogy a benzinárstop magánszemélyekre korlátozása trükközési hullámot indított el a lakosság körében.

A jellemző módszer a következő: egy családon vagy társaságon belül az egyik, magántulajdonban lévő autót kedvezményes áron teletankolják, majd abból

áttöltik az üzemanyagot

a másik családtag vagy ismerős által használt céges autóba, amibe amúgy már csak piaci áron lehet benzint vásárolni.

Persze immár ezt a lehetőséget is szűkítik valamelyest az apadó üzemanyagkészletek miatt a kutakon elrendelt vásárlási szigorítások.

Az rtl.hu megkérdezte az egyik hazai autóalkatrész-webáruházat, a Kauffert, hogy tapasztaltak-e fokozott érdeklődést az üzemanyag leszívására, tárolására, mozgatására alkalmas eszközök iránt a benzinárstop augusztus eleji részleges kivezetése óta.

A cég válaszában azt írta: az elmúlt nagyjából egy hétben a

benzinleszívó csövek forgalmában 200 százalékos,

a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos

növekedést tapasztaltak, az elmúlt hónapok első hetében mérhető átlagos forgalomhoz képest.

Hozzátették: ilyen rövid idő alatt egyelőre nem látható, hogy ez a trend így marad-e. Az viszont látszik, hogy a cég beszállítóinak készletei erősen fogynak. Így az sem lehetetlen, hogy az egyéb kedvezőtlen tényezők miatt ezeknél a termékeknél is áremelkedés és/vagy készlethiány léphet fel a következő hetekben.

Fontos megjegyezni azt is, hogy komoly büntetésre számíthat, aki nem szabályszerűen tárolja otthon az üzemanyagot. Mint a Pénzcentrum korábban összefoglalta:

„társasházi tárolóban, illetve garázsban öt liter üzemanyagot lehet tárolni összesen, ám társasházak folyosóin, menekülő útvonalain szigorúan tilos éghető anyagot tartani. Egy társasházi lakásban maximum tíz liter benzin vagy/és legfeljebb harminc liter gázolaj tartható. Családi házban legfeljebb húsz liter benzin tárolható maximum húsz liter űrtartalmú tárolóeszközben, illetve összesen legfeljebb hatvan liter gázolaj. Emellett az üzemanyagot olyan tárolóedényben lehet csak eltenni, amely a folyadék maró hatásának ellenáll, gyújtási veszélyt nem jelent, és biztosan zárható.”

Aki nem tartja be a szabályokat, és tetten érik a hatóságok, az 10 ezer forinttól egészen milliós összegig terjedő tűzvédelmi bírságot kaphat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen