Orbán végnapjai? - Rengetegen vonulnak a Parlament elé: Már több mint 45 ezren...

A brutális erdőirtás ellen tiltakoznak.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője tartott kedden sajtótájékoztatót az Agrárminisztérium előtt egy tuskóba állított fejsze kíséretében.

Ungár Péter bejelentette: felkészültek arra, hogy minden jogi és egyéb úton megakadályozza Magyarország erdővagyonának ellopását. A párt pénteken 17:30-ra tüntetést jelentett be a Kossuth térre.

Előző hét csütörtökön jelent meg kormányrendelet a fakitermelés szabályainak könnyítéséről. A rendelet a szakértők szerint nem csak súlyos természeti károkat okozhat, de az energiaválságot sem enyhítheti.

Ungár Péter a sajtótájékoztatón rámutatott: habár a kormány az energiaválsággal magyarázza a fakitermelés megkönnyítését, valójában nincs energetikai érv Magyarország erdeinek kivágás mellett, ugyanis az idén kivágott fának nincs valódi tüzelő-értéke.

Ungár szerint az agrárminisztérium semmilyen szakmai érvet nem tudott felhozni az intézkedés mellett a civil szervezetek tiltakozására kiadott közleményükben.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke hétfőn azt közölte, hogy az Alkotmánybíróságon (Ab) támadják meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet.

A pénteki tüntetésre eddig

több mint 45 ezren jeleztek vissza.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....