Kiszivárgott Orbán titka: ezért titkosították 30 évre a külföldi utazásait

Nem véletlenül.

A repülési adatok tanúsága szerint az Amerikai Egyesült Államokba és Zadarba utazva is

a Magyar Honvédség Falcon 7X típusú luxusrepülőgépét használta a miniszterelnök.

Bár a kormány kategorikusan tagadja, hogy kormánygépnek vásárolták, mégis rendszeresen használják a repülőt az Orbán-kabinet prominens tagjai, és az utakat 30 évre titkosítják.

New Yorkba, majd a dallasi republikánus CPAC-konferenciára is a Falcon-gép szállította Orbán Viktort. A konferenciát követően a gép visszatért Budapestre, majd a kecskeméti bázisra ment, ahol egy órát töltött. Ezután Zadarba repült, ahonnan délután tért vissza a bázisra.

Az Átlátszó szerint valószínű, hogy a kormányfőt szombaton vitte Horvátországba a repülő, ugyanis pénteken még a Karmelita kolostorban volt, a kormányülésen. “A 607-es honvédségi Falcon augusztus 6-án szombat kora reggel Kecskemétről

a horvátországi Split repülőterére ment, ami nagyon közel van Bračhoz“,

ahonnan Orbánnal közös fotót közölt egy étteremtulajdonos Instagramon.

“Orbán Viktor nem ment honvédségi géppel nyaralni Horvátországba” — közölte tömören Havasi Bertalan, amelyről már korábban hírt adtunk.

Falcon 7X belülről. Forrás: Lunajets

A honvédség 2018-ban vett az Orbánt szállító Dassault Falcon 7X-ből 2 példányt, továbbá 2 Airbus A319-et is. A Falconok a szupergazdagok által használt business jet kategóriájú gépek — emelte ki az Átlátszó.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes legutóbb egy honvédségi Airbust vett igénybe, hogy Madeirára utazzon misére és koncertre.

(Átlátszó nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Kiderült ki lesz Budapest főispánja