A legrosszabbra kell felkészülni: Mindennapos lesz az üzemanyaghiány a kutakon

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy majd nem lehet tankolni.

Együtt kell tudnunk élni azzal, hogy a benzinkutakon azzal fogunk találkozni, hogy valamelyik üzemanyag elfogyott, vagy azzal, hogy akár az egész kúton nincs ellátás. Már az is komoly eredmény lesz, ha tartani tudják az ellátást a jelenlegi színvonalon — jelentette ki Grád Ottó, Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Arra a kérdésre, hogy mennyire válságos az üzemanyag-ellátási helyzet, Grád Ottó az ATV-ben úgy fogalmazott: jelenleg nem tudják biztosítani az üzemanyag-ellátást azon a színvonalon, ahogy azt korábban megszokhatták a fogyasztók.

“Együtt kell élni azzal a következő időszakban, hogy nem tudunk tankolni,

mivel az üzemanyagok egy-egy típusa elfogy, vagy azzal, hogy akár a teljes benzinkúton nincs üzemanyag-ellátás”

— fogalmazott a főtitkár.

Hangsúlyozta: vannak nehézségek, és a következő időszakban az is egy komoly eredmény lesz, ha a jelenlegi színvonalon tudjuk tartani az ellátást. Mindennaposak lesznek azok a gondok, hogy a vásárlók nem kapnak majd mindig bizonyos üzemanyagfajtából — tette hozzá.

A tankolási limittel kapcsolatban elmondta, nem gondolja, hogy a legtöbb nagy hálózathoz tartozó töltőállomáson lejjebb kellene vinni az 50 literes napi limitet, és remélhetőleg ez a mennyiségű korlátozás elegendő lesz ahhoz, hogy a következő időszakban az ellátást biztosítani tudják.

A balatoni krízist a szakértő azzal indokolta, hogy a hétvégén jóval jelentősebb fogyasztás alakul ki a turisztikai központokban. Erre előre nem tudnak rákészülni, mivel nincsenek olyan szabad logisztikai kapacitásaik, amelyekkel megoldhatóvá válna, hogy az egyéni fogyasztásnak megfelelően több üzemanyagot szállítsanak egyes régiókba, például hétvégén a Balatonhoz.

Grád Ottó arra is kérte a fogyasztókat, hogy ha lehet, tele tankkal induljanak el. Úgy véli, a nagyvárosokban még tudnak tankolni, mivel ott még jó arányban találni üzemanyagot, szinte valamennyi terméktípus elérhető.

(napi.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....