A rezsinövelés igazi nyertese: Mészáros Lőrincnek nem csak gázcsövei vannak, hanem...

Sokoldalú személyiség.

Szombaton jött a hír, hogy Mészáros Lőrinc adja el a legdrágábban a magyaroknak a gázt; most az is kiderült, hogy a fatüzelésű kályhákon is ő nyerészkedhet.

A rezsicsökkentés csökkentése miatt megnőtt a kereslet a szilárd tüzelésű kályhák iránt, és a kormány is ezt ösztönzi: az iskolák fafűtésre való átállását is fontolgatják, Orbán Viktor néhány hete pedig arról beszélt, hogy kályha- és kazánprogramot fog indítani a kormány. Hogy, hogy nem, az egyik legnagyobb hazai gyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van.

A Wamsler SE nevű, fa- és széntüzelésű tűzhelyeket, kandallókat és kazánokat gyártú salgótarjáni cég a honlapja szerint a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként jött létre, majd német és offshore tulajdonosok után végül a Phylaxia csoport tagja lett. Ebből lett 2013-ban az Opimus Group, amely 2017-ben Mészáros Lőrincnél kötött ki, majd változtatta Opus Globalra a nevét.

Az is a véletlen műve lehet, hogy Mészáros tulajdonszerzése után a Budapesti Értéktőzsde honlapján 2017. december 15-én megjelent közlemény arról tájékoztatta az Opus Global befektetőit, „a Társaság 99,93 százalékos tulajdonában álló Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaság a mai napon támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal (…) Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében” című projekt megvalósítása céljából.

A 2017-es támogatás mértéke

1 785 960 353 forint,

amelyet a Wamsler SE a 3 571 920 707 forint összköltségű projektje megvalósítására vett igénybe. A közlemény azt ígérte, hogy a projekt keretében sor kerül a Wamsler SE termelési folyamatainak reorganizációjára, gyártó csarnokok felépítésére, termelési eszközök korszerűsítésére, kapacitásbővítésre.

Az alapkő-letételnél 2018. március 27-én személyesen jelent meg Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó és Varga Mihály pénzügyminiszter. Az ünnepélyes alapkőletételről a Nógrád megyei Mediaworks lap mellett a Mészáros-féle ECHO Tv is beszámolt. A tudósításban elhangzott, hogy egy-két éven belülre

6-700 milliós nyereséget reméltek.

Ez azonban nem sikerült, mert az ezt követő években nulla forint adófizetési kötelezettség mellett is

370 milliótól 1,9 milliárd forintig terjedő veszteséget termelt a cég.

A legjobbkor jön tehát most az óriási kereslet a kereslet a cég termékei iránt. Már most alig győzik a kályhákat gyártani, honlapjukon azt is közlik, hogy készleteik erősen lecsökkentek, telefonos tájékozódást javasolnak mintaboltjaik felkeresése előtt.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....